В текстовото поле въведете думата, която искате да преведете и натиснете бутона "Translate" или клавиша "Enter". Ако искате да изпълните "Advanced Search" натиснете бутона "Search" или клавиша "Enter" ако фразата започва с някой от служебните символи на операцията.

  НОВО! Операцията "Advanced Search" търси в цялата база въведената от Вас фраза. Можете да използвате '"', '+' и '-' като управляващи символи при въвеждането на заявки. Ето няколко примера:
    +go +in означава, че ще се търси за 'go' и 'in'.
    "go in" означава, че ще се търси за фразата 'go in'.
    +go +in -out означава, че ще се търси за 'go' и 'in' и не трябва да се съдържа 'out'
  Ето и един по-сложен пример, който не е реален но описва възможните комбинации:
    +"go in" +come -"enter in" -walk +"run out"

  НОВО! Ако нямате кирилица на може да въвеждате Българските думи с латински букви (PHONETIC/QWERTY подреждане), като е необходимо в този случай думата да бъде с главни латински букви и да установите опцията "Cyrillic Input Encoding" на "BIG Latin" от тук. Ето няколко примера:
    L|LQK е равно на люляк
    ~A{A е равно на чаша

  Потребителите на Netscape for Linux и/или други, които имат проблеми с кирилицата могат да настроят някой опции като за целта натиснете върху знамето (иконата на продукта) в горния ляв ъгъл на прозореца или тук.

  Ако сте системен администратор на Linux интернет сървър можете да инсталирате този речник на Вашият web server. Посетете страницата на проекта за повече информация, download и инструкции за компилиране и инсталиране.