Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Хороскопи

 Хороскоп за: 0503цялата година

ХОРОСКОП НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2006 ГОДИНА

Нептун, планетата на цяло поколение, управляваща историческите събития, случващи се в годините, в които властва, отново ни доказа неоспоримото си въздействие през отминаващата 2005 година. Създаде своите творци и интелектуалци, помогна на мнозина да развият интуитивните си способности, разкри ни сензационни археологически находки. Съпричастност към болките и проблемите на другите не липсваше, но и не престанахме да се реем в облаците на фантастичните мечти и илюзорните светове. Бягството от реалността и отговорността ни направи по-бедни. Помагахме, но не се поколебахме да постигаме целите си чрез измама, особено по време на парламентарните избори за 40-о народно събрание, проведени през юни 2005 година. За съжаление тази измама няма да отмине без следа от живота ни и ще оказва влияние върху бъдещето на България в следващите девет години, докато отново Нептун завземе властта над живота ни и ако сме израснали в духовното си развитие, ще ни позволи да излекуваме нашата и чуждата наранена душа - С КОРЕКТНОСТ И БЕЗ ИЗМАМИ... но това време е далечно. Не успяхме да претворим мечтите си в реалност заради действията ни, предизвикани на пръв поглед от истина, но привидна и прикривала планирана измама.

Не успяхме да преодолеем целенасоченото събуждане и поддържане на агресия, ненавистта и безсмислената жестокост, подхранваща омразата между хора, държави, религии. Не случайно именно през годината на Нептун унищожителните наводнения и урагани съсипаха природата и отнеха стотици човешки животи.

Осъзнавайки какво е необходимо да променим в живота си към по-добро и за общото благо, вместо да действаме единно, ние се затворихме все повече в себе си. Прекалихме с вярата в неистините, в откровените лъжи. Отхвърлихме сляпо ставащото, безразлични към всичко извън собствената си врата, но с тези свои действия навредихме и на себе си. Превърнахме парите в цел, обсебени от желанието си да градим и съхраним само и единствено материалното, с което, уви, няма как да си купим живот и здраве, за да продължим напред. Наводненията у нас извадиха на показ мизерията и пустотата на нашата душевност.

НАСТЪПВАЩАТА 2006 ГОДИНА Е ПОД ВЛИЯНИЕТО НА ВИБРАЦИЯ 8

2006 година е годината на Сатурн - планетата на ограничението (май вече ни е особено необходимо), което ни налагат Съдбата, обществото, а и ние самите. За всичко, което пропуснем да научим през неговата година, ще се наложи да чакаме близо три десетилетия, когато започва новият Сатурнов цикъл. Планетата ни учи на умението да привикваме към дисциплина. 2006 година ще ни разкрие какви задръжки имаме не само в този живот или в последните години, а и какви са бариерите, които носим от своето минало. Сатурн ще хвърли светлина върху препятствията от миналото, на пръв поглед ясни, но в повечето случаи невидими сенки, блокиращи пътя ни и развитието на България. Сатурн посочва какво най-трудно сме длъжни да приемем сериозно и да се заемем с неговото осъществяване и какви са най-трудните ни постижения. Планетата ни дава информация какви са способностите на всеки човек, на политиците, на правителствата, на най-силните международни организации, които работят в полза или вреда на човечеството. Посочва и изхвърля на повърхността заровените отдавна на дъното на океана страхове на цялото човечество, но и на отделната личност, които трябва да превъзмогнем. Ще достигнем до информацията за полезността или вредата на начина, по който общуваме, по който успяваме или не успяваме да се внедрим в обществото. Ще бъдем принудени да споделим премълчаваните тайни не само между отделните хора, а и в междудържавните отношения. В личностен план ще се сблъскаме с една не особено приятна действителност, свързана с личните и интимните ни отношения и степента на морална отговорност на хората и на поколенията от миналото и настоящето, основа за морала на бъдещите потомци на планетата Земя. Сатурн действа бавно, за да осъзнаем истините - приятни и неприятни, да станем по-мъдри и сплотени, за да гарантираме живота си, живота на държавите, на цялата планета Земя във вечността на Вселената.

Ето какво ще донесе Новата 2006 година на България:

През цялата 2006 година ще бъдем заредени с активност, упорити, борбени и много енергични. Хората, които заемат управленски пост, и особено тези от най-високото политическо ниво на България имат шанса да управляват добре и да бъдат отговорни към дадените обещания, но ако в желанието си за власт, понякога безцеремонно демонстрирана, не надхвърлят границите, предизвикващи народното недоволство, самоцелните властови решения, доказващи силата на този, който притежава властта в настоящия момент, са бърза крачка към загубата на тази власт. За съжаление задачата е трудна както за политиците, така и за всеки от нас в нишата, в която животът го е поставил. Сатурн изисква осъзнаване и премахване на бариеритe, блокиращи пътя ни, а упражняването на властта за мнозина е или ще бъде главната гаранция, че ще бъдат забелязани сега, на мига. Бариерите от миналото за някои са жадувано настояще и не е възможно да бъдат осъзнати. Всички хора, които са устремени към поредния си житейски връх и очакват да получат признание, трябва да го заслужат с делата, а не с думите си. В противен случай ще се превърнат в част от общата безлична маса и ще потънат в забрава, без да оставят следа след себе си. Задачата ни сега е да се научим да работим за развитието на обществото и за хората около себе си. През януари да положим поне началото. Допуснем ли провала си, забравим ли за изискванията, които ни налага планетата Сатурн, завладеят ли ни материалните ни стремежи, ще създадем предпоставка за проблеми в живота си, за обществото, за държавата ни за следващите девет години. Не е изключено тези проблеми да се окажат непреодилими и за по-дълъг период от време. Смисълът на казаното дотук вероятно ще се стори на някои банален и изтъркан шаблон. Банално или не, казаното е твърде потискащо. Ако през 2006 година българското общество продължи да битува ден за ден, ако продължи маргинализирането на най-бедните социални и етнически прослойки, България ще продължи да бъде лошо място за живот на българите, мащеха за своя народ. Емиграцията ще засили своя темп.

Януари

Управниците на България и всички хора ще бъдат устремени към ново начало в живота си, но свързано преди всичко с материалното им благополучие. През януари - месеца, в който властват Козирогът и Водолеят, с планетите си управители Сатурн и Уран, парите могат да изчезнат от джоба и спестовните ни книжки, ако не сме осъзнали грешките си от миналата година, от предходния деветгодишен период и сме забравили да бъдем човечни и състрадателни не само на думи. Ще развиваме умението си да се предпазваме от рисковани начинания, качество, особено важно за политиците и за контактите ни с други държави. Ще бъдем устремени към запознанства с хора, които да ни разчистват пътя към успеха, но ще изживеем разочарования, ако решим, че ще жънем успехите си без борба и без усилия от наша страна. Ще платим по-скъпо, ако очакваме нещо даром. Обвързването с много партньорства, някои от които са несъвместими, и разпиляването в разнопосочни цели, могат да доведат България, а и всеки от нас до финансова криза. Финансовата криза в държавата ще блокира пътя ни не само към Европа, а и към света. Думите на политиците ни, особено на тези, които представят България пред света, трябва да са добре обмислени, за да не си спечелим врагове. Предпазливостта в общуването е задължителна, за да не се обвържем с партньори както в личен и професионален план, така и на междудържавно ниво, които да ни тласнат към пропастта, убеждавайки ни, че вървим към върха. Неумението да бъдем търпеливи ще блокира хармоничното общуване. Не трябва да се поддаваме на желанието си да постигнем надмощие чрез единовластие. Въпреки стремежа ни да бъдем неотклонни в убежденията си сме длъжни да бъдем готови и на компромиси. Не са изключени нови наводнения през януари, ако не са извършени необходимите ремонти на язовирите и дигите.

Февруари

Февруари изисква да забравим прибързаността, да бъдем умерени в думите и действията си, да не се оставяме във властта на емоцията, която ни пречи да се вгледаме в себе си и около себе си и да осъзнаем какво трябва да променим. Инатът води към бързи провали. Прекалената проява на съчувствие към ближния, към бедстващите държави по света, без да сме осигурили стабилност за себе си, без да сме преодолели последиците от наводненията, сполетели България, ще ни върне години назад. Нежеланието да се подчиним на правилата, на изискванията на обществото, в което живеем, и на държавите, към които се стремим, не работи в наша полза. Добре е през този месец да сме готови и на подчинение, ако е неизбежно. Тогава успехът ще бъде с нас и ще успяваме да се справим с житейските предизвикателства. Трябва да блокираме гневните си изблици, когато плановете ни се провалят или се отдалечават във времето, и да бъдем уверени, че ще постигнем целите си със спокойствие и търпение.

От особено значение както за политиците, така и за всички българи е да не се доверяваме на хора, които ни ласкаят, за да избегнем разочарованията и невъзможността да съхраним добрия тон и добрите отношения в дългосрочен план.

Март

Март ни налага търпение, такт, премълчаване, дори и когато ни е трудно да си сложим цип на устата и да държим езика зад зъбите си, защото рискуваме да разрушим дългогодишни стабилни партньорства и да привлечем други, но уви, неподходящи. Заредени с амбицията да успяваме, е добре да пристъпваме към промените предпазливо, за да не предизвикаме личния си провал и провала на държавата ни както в политическите, така и в икномическите цели. При създаден проблем сме длъжни да търсим причината винаги най-напред в себе си, а след това в околните или в неблагоприятно стечение на обстоятелствата. Не са изключени проблеми в общуването, в деловите контакти и дори в тези на ниво държавни ръководители заради невъзможност да бъдат изказани и разтълкувани правилно целите и намеренията ни. Грешките на българските политици, особено при изграждане на външнополитическите ни отношения, отново ще бъдат с дълготрайни последици. Груба грешка ще е да бъдат допускани спорове и нападки само защото до България е достигнала информация, която е уязвила някого по висшите етажи на властта, ако не е проверена и подкрепена с факти. Професионализмът е задължителен, отговорното отношение към задълженията на всеки от нас - също. Ако не спазим това изискване, рискуваме отново да се борим с бедствия, които през март няма да бъдат природни, защото месецът е пролетен откакто свят светува, а заради немарливост при извършване на ремонтната дейност на язовирите, при почистването на речните дъна и при възстановането на разрушенията от 2005 година. Нептун все още е във Водолей. Властта му е все така силна и в годината на Сатурн.

Април

Април изисква да бъдем безкомпромисни, когато ни вредят, но отговорни към себе си и към държавата си, за да се справим с трудностите, възникнали още през март. Природата може да се окаже наш враг или наш приятел. Дали ще имаме възможност да се радваме на пролетта или ще се затворим в себе си отново в ролята на страдалци, на които рядко вярват, зависи от нас самите. Можем да осигурим финансова стабилност както за самите нас, така и на държавно ниво. Интелектуалците на България ще проправят нови пътеки към световната слава. Пошлото, грозното и просташко поведение, превърнало се в обществен стил на живот през последното десетилетие, трябва да бъде туширано, защото ще създаде погрешна, но трайна представа в нашите задгранични партньори и ще доведе до отлив на крупни инвеститори от България. Разсеяността и прибързаността водят отново до трудности в общуването, а от тях и до проблеми за страната ни. От нас зависи да избегнем конфликтните ситуации заради неизпълнение на договореното с партньорите ни - българи или чужденци. Предпазливостта при обвързване с нови партньори отново е задължителна. България трябва да съхрани своята независимост въпреки обвързаността ни със задълженията към НАТО и бъдещото ни членство в Европейския съюз. Именно от действията на политиците ни през април зависи дали ще станем пълноправни членове на европейсктото семейство на 1.1.2007 или ще отдалечим постигането на тази цел в бъдещето. Успехът ще съпътства хората, които притежават умението да боравят с речта, политиците ни, но и журналистите, които също са лица на България, представящи я пред света.

Май

Май ще ни изненада с неочаквани обрати, ако не сме се справили с трудностите през април, но и с положителни промени, ако сме направили правилния избор както на партньори, така и на възможности за реализация. Засилва се умението ни да общуваме с лекота и да преодолеем създадените недоразумения в изминалите четири месеца от годината. Трудности няма да липсват, но са преодолими, ако успеем да се възползваме от предоставените ни добри възможности и не пропуснем да извлечем максимална полза за България от изгодните проекти, в които можем да се включим. Пасивността и инертността през месеца носят дълготрайни вреди. Ще бъдем отворени за света. Зачестяват пътуванията зад граница, обменът на полезна информация, но само ако избегнем разпиляването и се задълбочим в най-важните цели за държавата ни и за всеки един от нас. Добре обмислените думи и предпазването от доверяване на непроверена информация ще ни позволят да блеснем пред света както в политически, така и в интелектуален план. Трябва да повярваме в силите си и смело да поемаме инициативата, ако е в полза на обществото и на държавата. През май контролът върху внасяните хранителни продукти от чужбина, а също и върху качеството на произвежданите у нас, трябва да е изключително прецизен, а не през пръсти заради съществуваща опасност от хранителни отравяния и епидемии, водещи до сериозни проблеми за населението на България. Питейната вода през май също създава предпоставка за стомашно-чревни проблеми, ако не сме отговорни и въпреки предупрежденията на компетентните органи пречиствателните станции не работят добре.

Юни

Юни продължава да ни изненадва с промени. Дали ще бъдат благоприятни или ще са в наша вреда, зависи от действията които сме предприели през май. Засилва се стремежът ни към признание и желанието да сме винаги в първите редици. За да успеем да постигнем мечтата си и да застанем на нов връх в развитието си, трябва да бъдем реалисти, а не хора, зареяни в облаците на фантастичните си мечти. През юни ще сме склонни да гоним дивото и да пренебрегнем питомното. Не трябва да прекаляваме с опитите си да наложим мнението, идеите си или правилата си на поведение, да променяме мисленето на хората или на задграничните си партньори. Имаме възможност да се справим с повече от предвидените задачи, но не и ако се занимаваме с всичките едновременно. Планирането на работата и степенуването на задачите по важност ще ни осигури успех и стабилна основа за нови проекти и инвестиции. Трябва да сме внимателни на кого подаваме ръка, за да не се окажем в ролята на измамени или губещи. Омразата, която задължително избликва в моментите на провал, вреди на нас и не ни позволява да осъзнаем и коригираме грешките си. Отправянето на критични думи без причина ни печели врагове.

Юли

Юли е подвластен на продължаващата стабилизация на всичко, постигнато през първата половина на годината. Дали ще стабилизираме ползи или вреди, зависи от действията на всеки от нас. Месецът ни изненадва с информация, която ни разкрива нови възможности за изява. Умението ни да виждаме и най-незабележимите детайли в поведението и действията на околните ще ни предпази от провали и ще ни помогне да подредим по-добре живота си. Материалните ни стремежи трябва да са обвързани с интелектуалното ни и културното развитие, ако искаме да търсим възможности за работа извън България и да бъдем приети като полезни със знанията си хора. Приспособимостта ни към промените ни носи полза, а желанието да приспособим света според представите ни може да ни спечели само вреда. Много българи ще представят пред света новите си идеи. За да бъдат възприети сериозно и подкрепени, трябва да крачат към целта си с умерени крачки. Прибързаността ни носи провали, а след тях идва желанието ни да се скрием от целия свят, но това няма да ни помогне, нито ще хвърли провала ни в забрава. На държавно ниво не трябва да допускаме измяна към вече създадените стабилни отношения с другите държави или да проправяме пътека към отношения с такива държави, които са неприятели на съществуващите партньорства. Рискуваме да загубим ценна подкрепа заради желанието ни да се домогнем до някакви привилегии, които може и да се окажат измамни, но са ни поласкали и сме им повярвали.

Август

Август отново ни задължава да се вгледаме отговорно в действията си и да преценим какво трябва да променим, какви грешки да поправим и дали не сме предали нечие доверие. Засилени са стремежите ни към материална стабилност. Няма да я постигнем, ако сме се доверили на погрешни съвети и сме се подмамили по привидно изгодните печалби за България, които могат да се окажат истина само на думи, но не и при подписване на вече одобреното споразумение. Колкото по-малко са дългосрочните междудържавни споразумения за инвестиции, за приватизационни сделки или за подпомагане развитието на туризма и селското стопанство, толкова по-бързо ще сме в състояние да прекратим изнудването на българския народ за задоволяване на нечии лични цели и облагодетелстване за сметка на България. С лекота ще успяваме да постигнем компромис, ако изпаднем в конфликтна ситуация. Можем да постигнем малък, но важен успех при разговорите, свързани с делото на българските медициниски сестри в Либия. При внимателна и правилна преценка на новите контакти може да създадем отлични партньорства. Обвързаността на българския народ и на политиците ни с традициите и миналото се засилва, но през август ще нанесе вреда на България заради невъзможност да направим важна крачка към осъществяне на вече поставени цели. През този месец можем да подаваме ръка и да правим добрини само ако няма да ощетят българския народ. Засилва се стремежът ни към практичност и желанието да бъдем по-отговорни, но дали ще ги претворим в реалност или ще си останат само желание, ще ни покаже бъдещето.

Септември

Септември отново поставя пред политиците ни и пред народа ни въпроса, свързан със стабилността на икономиката ни и с финансовата стабилност на българина. Въпрос, който винаги събужда много емоции, обикновено негативни и блокиращи постигането на отговорно отношение, взимането на правилни решения за постигане на мечтаната стабилност. С променливост на мненията, действията и със спонтанни, необмислени обещания можем да подпишем неизгодни междудържавни спогодби, които ще ни тласнат в неочаквана посока на неблагоприятно развитие. Стремежът ни да въведем нов ред и управление на държавата трябва да са основани на рутината и натрупания опит, но не и на обвързаност с традиции от миналото, които не водят към ново и по-добро бъдеще. Поемането на големи отговорности, свързани с развитието на България и социалното положение на българския народ, трябва да бъде съобразено с действителността, а не с мечтани, но несъществуващи резултати. Прекаленото взиране в незначителни междуличностни конфликти ще блокира осъзнаването на големите и изискващи бързото им разрешаване проблеми в държавата ни. Желанието на хората, заемащи ръководни позиции в България, да блестят с познанствата си с водещи представители на другите държави може да се окаже за пореден път причина за провали в управлението заради податливост на ласкателства и замъгляване на осъзнаването на целта на ласкателите.

Октомври

Октомври ще ни поднесе емоции заради нежелани обрати в живота ни, ако сме си ги заслужили, и възможност за успешни начинания и скок към поредния връх в развитието на държавата, ако сме поставили основата в изминалите месеци. Блокира стремежа ни към материални успехи и прибързаното съгласие за инвестиции в България, които може да се окажат неизгодни заради недоглеждането на преговарящите, въпреки че не са имали намерение да рискуват даже и когато са мислили за своите лични облаги. Пътя към успеха трябва да си разчистим сами. Желанието ни да се занимаваме с проблемите на цялото човечество, да любопитстваме за ставащото някъде по света, без то да ни засяга пряко, ще бъде възприемано като дразнител и опит да се намесваме в чужди традиции, начин на живот и управление. Българските дипломати са в състояние да изгладят дори и най-неблагоприятните отношения, ако са в полза на държавата ни, и е в техен интерес. Ако мислим повече за чуждите интереси, пренебрегвайки нашите, рискуваме да се самоизолираме от света и да потънем в забрава. Никой не вярва на сервилните интернационалисти.

Ноември

Ноември налага особени изисквания. От една страна, ни забранява да действаме прибързано, от друга, ни обещава успех в начинанията, в разговорите, в общуването. Трудно ще ни бъде да отсяваме хората, които са подходящи за нашето обкръжение, от тези, които ще се превърнат или вече са наши неприятели. Когато видим, че се опитват да ни влязат под кожата с проблемите си, очаквайки да се заемем с живота им и да го направим по-щастлив, трябва да сме предпазливи и да не подаваме ръка, заслепени от самочувствието, че сме незаменими и са потърсили точно нас. С търпение и концентрация върху задълженията ще постигнем успешно целите си. Ако докажем, че на България може да се гласува доверие, ще бъдем привлечени като партньори във водещи световни политически, икономически и финансови организации, естествено ако не са в противоречие с политиката, провеждана от държавното ни ръководство. Въпреки добрите възможности, дарени ни от звездите, трудно ще се доверяваме дори и на благоприятните предложения. През този месец трябва да осъзнаем какво искаме да постигнем и да следваме посоката, в която сме поели, но да не прекаляваме с хвалбите, че сме осъществили мечтите си. До тях ще стигнем през още страдания и по-голяма бедност за мнозина.

Декември

Декември е месецът, от който зависи крайното решение за приемането ни ЕС. Ако не сме били прибързани и не сме обещавали да изпълним условия, които не са по възможностите на България, ако сме преценили правилно хората, чиято подкрепа сме търсили и на чиито съвети сме се осланяли, ако създадем допълнителни контакти с партньори от европейските държави, които да ни оценят и подкрепят, ако не сме били прекалено сервилни и даващи, без да ни е поискано, можем и да пожънем победа на 1.1.2007 година. За някои - връх, за други - мизерия. От огромно значение е и дали ще наложим макар и несъзнателно мнението си, че може и да не бъдем приети. Собствената ни неувереност е способна да доведе в последния момент до забавяне на пълноправното ни членство заради изблика на неувереност у преговарящите. Проявата на страх заради възможни ограничения ще постави страната ни в неизгодна позиция. Ще бъдем принудени да приемем и неизгодните за нас решения. Трябва да бъдем последователни в политиката си, в отношенията с държавите - партньори на България, в думите, действията и исканията си, за да затвърдим доверието, което е задължителен фактор за успех. Прекалената самоувереност, че и от най-тежката наглед ситуация има изход може да притъпи умението ни да се предпазваме от неочаквани удари, защото не сме ги предвидили. В наши ръце е Съдбата на България. От нас зависи дали с чашата шампанско на 31.12.2006 ще си кажем наздраве и за членството ни в Европейския съюз.

© BOL.BG. Тези статии са защитени от Закона на авторското право и сродните му права. Препечатването, цитирането, използването на откъси от portal.bg е възможно само след предварително споразумение с bol.bg и със задължително позоваване на източника.


portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com