Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Хороскопи

 Хороскоп за: 0503цялата година

ХОРОСКОП НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2008 ГОДИНА

През 2007 година над нас властваше Марс, удвоил силата си в едно заедно с другата войнолюбива планета - Юпитер. За съжаление при мнозина това влияние се изрази в скрит гняв и агресия, които избликваха през цялата година в неочаквани моменти и се проявяваха във физическо насилие, в разпалване на нови военни конфликти заради привидно незначителна междуличностна или междуетническа разправа, подбудила към мъст големи човешки маси. През годината на Марс и Юпитер се родиха много деца, които заради мощната сексуална енергия поставиха основата на здраво, но и агресивно поколение на планетата Земя. Дано агресията му след години се преобразува в умение да защитават нашата красива планета, вместо да я унищожават. Марс ни дари амбицията винаги да се стремим да бъдем в първите редици, мощна и всепомитаща сила, чрез която разчистихме пътя си, но обогатени и с желание за активна работа до степен на съревнование заради борбата за първото място. Планетата ни даде ценната информация в коя област на живота да разгръщаме най-мощната си енергия. Дано са се възползвали безработните, пенсионерите, хората в разцвета на силите си, но все още лутащи се и търсещи своето място за професионална реализация. За съжаление не пропуснахме възможността да се самоунищожаваме по пътищата. Не пропуснахме и да подпалим горите си, за да имаме повод в годината на яркото Слънце да се оплакваме от природата, която всъщност с право и тепърва ще ни мъсти заради унищожението, на което сме я подложили. ЗЛОБАРА надскочи себе си и ни превърна в Отмъстители, а не в добротворци. Негативната карма, създадена между хората от планетата Земя, и между нас - българите, няма да изчистим лесно.

2008 година е подвластна на Слънцето с вибрация 1
Слънцето е най-важният фактор, определящ основните характеристики, заложени във всеки един от нас. То формира нашата личност. Преминава на точно определени интервали от време през различните зодиакални съзвездия и дава важни указания за кариерата, творческите заложби, междуличностните отношения при проекцията му в зодиакалните знаци. Вибрацията, която е обвързана с него, е 1 - на новоначалието, на успешните начинания, на възможността за нов възход.
Другата планета, която ще оказва изявено силно влияние през 2008-а, е Меркурий, когато е на своя трон като управител на Близнаци и Дева. Ще ни дари с умението да организираме правилно работата си, да я планираме, да общуваме, да си сътрудничим, да се изразяваме правилно и да градим професионална кариера. Вибрацията, която отговаря на планетата, е 5 - вибрация на глобалната промяна, която ни дава правото на свободен избор. От нашите действия зависи дали тази промяна ще бъде положителна или отрицателна.
Всички, които са си поставили за цел да градят професионална кариера, трябва да знаят, че ако спазят изискванията на звездите и Съдбовните си заложби през тази година, ще напредват бързо по пътя към поредния професионален връх. Няма да липсват изяви във всички професионални сфери. Най-добре ще се чувстват родените в Лъв, Овен, Стрелец и хората, които имат асцедент или Луна в тези знаци. Всички научни работници, творци и хора на изкуството ще изявят своите неподозирани възможности и ще заслужат признание, на което дори не са се надявали. Ще имаме богати възможности за общуване, за създаване на нови контакти, за изучаване на чужди езици, с които ще се справяме с лекота и зад граница. Трябва да се възползваме от тях, защото те ще ни помогнат не само да опознаем други народи и култури, а и ще са причината да общуваме с тези народи, да им позволим да ни опознаят и да съумяваме сами да се защитаваме при необходимост, но на познат за тях език, а не чрез посредници - преводачи. Това е от значение и за издигане на нашия авторитет, и за по-доброто ни самочувствие и по-бързата ни интеграция в ЕС, където все още българският език не е намерил своето място, въпреки че е един от задължителните и “българското” по-често не предизвиква позитивно отношение.
През 2008 година имаме възможност да създадем нови отношения с полезни хора или с такива, които могат да ни обогатят с нови знания и да ни помогнат да осъзнаем новата посока, която ще ни отведе и до нови възможности за себеизява. Време е именно в годината на Слънцето, което ще властва с още по-голяма сила във всеки знак, преминавайки през неговия календарен сектор, да предприемем решителни действия за нашето интелектуално и духовно развитие, да разгорим пламъка на чувствата си и да намерим своето място в обществото, ако все още се лутаме и го търсим.
Семейните ще преразгледат чувствата си и ще създадат хармония в отношенията си. Ако са пред разпад, ще вземат решение да ги прекратят, за да не съсипват следващите години от живота си заради криворазбрани морални норми и страх от бъдещето, в което ще се справят отлично и сами.

Ето какво ще донесе Новата 2008 година на България:
През 2008 година, подвластни най-вече на яркото Слънце, което преминава през дванадесетте зодиакални знака, ще се сблъскаме с много противоречия, които трябва да претворим във вътрешна хармония и в хармония с околния свят. Меркурий в месеците, когато е на своя трон, ще ни помага да говорим убедително и да очароваме с думите, знанията и интелекта си. От една страна, ще се стремим към запознанства заради желанието ни да срещнем хора, които до този момент са ни били интересни, но са стояли далеч от нас и са ни се стрували недостижими. От друга страна, ще се наложи да се научим да преценяваме правилно хората, с които общуваме, ако искаме да избегнем опасността да се обградим с използвачи и досадници. В тяхна компания няма да чуем друго освен оплаквания и философските им разсъждения за света и живота, които ще се разминават драстично с нашата житейска философия.
Няма да липсват за пореден път посегателства върху интелектуалната собственост в световен и национален мащаб. През 2008 година иманярството ще избуи с нова сила до степен на варварско и безогледно унищожаване на исторически находки по българските земи. Длъжни сме да съхраним нашето национално богатство от контрабандно изнасяне извън пределите на България, защото то е нашата история, която не трябва да бъде унищожавана или загубена за националната ни култура. Тази отговорна задача не стои само пред нашите законотворци, полицаи, политици, историци и археолози, а е задача на всеки един от нас, но не и на иманярите.
Не са изключени протести на войнстващи групи на интелектуална основа, междуличностни конфликти етнически междуособици през първите месеци на годината, когато Слънцето е в Козирог, Водолей и Риби, но Марс е в Близнаци и причината ще бъдат не на място изречени думи, които трудно могат да бъдат простени и забравени. За разлика от годината на войнстващия Марс през цялата 2008-а Слънцето властва с различна сила от всеки зодиакален знак, затова правителството ще бъде изправено пред сериозен проблем при опитите да се справи с тези протести. Причината е в нежеланието на политиците ни да повярват, че може да се стигне до сериозни сблъсъци и физическо насилие, но този път за съжаление по-често с летален изход. За пореден път политици в опит да запазят облагите си ще имитират действие.
Много хора трудно ще съумяват да овладяват гнева си. Без да осъзнават, че горят в пламъците на собствената си агресия, злоба и мъст, те ще товарят кармата си и ще превръщат в свои кармични врагове както случайни хора, така и хората от най-близкото си, роднинско обкръжение.
През лятото на 2008 година ще бъде активиран стремежът на мнозина да тръгнат в нова посока на интелектуално развитие.
Злобата, която властваше между хората през цялата 2007 година, а в България ескалира до степен на омраза и мъст, до катастрофи с много загинали заради егоцентризма и неподчинението на хора с лабилна психика, през 2008 година ще е повод за кармична разплата. Ще разплащат създадената негативна карма жертвите и причинителите на смъртта им - но във висшите енергийни нива, а във видимата част от живота, тук, в България - ще го правят техните близки.
Годината на Слънцето отново предупреждава за опасност от рязко застудяване, последвано от валежи, наводнения и природни бедствия, за които трябва да сме се подготвили още от края на 2007 година. Не трябва да се осланяме на помощите от ЕС, защото за да ги получим, трябва да докажем, че сме направили всичко възможно да предвидим и да се защитим от природните стихии.
Политическата 2008 година също ще бъде изключително важна за България. От нашите политици зависи дали държавата ни ще преминава през спадове и възходи или ще успее да постигне стабилност, която да є позволи постепенен фактически, а не на книга растеж. Не трябва да се самозабравяме като членове на ЕС, че вече сме защитени и ненаказуеми. От нас се иска с още по-голяма отговорност да поемаме задълженията си и да изпълняваме задачите си като граждани на България и на Европа. В противен случай вместо да бъдем приети, може да се окажем членове, но изолирани заради поведението на нашите съграждани на територията на ЕС или на нашите политици, поели в погрешна посока, водеща към негативи за страната ни.
Ако искаме да бъдем граждани на света, дори и от територията на нашата родина България сме длъжни да се заредим с човеколюбие, с готовност да помагаме, да се научим да благодарим за доброто, което ни поднася Съдбата, и да не се оплакваме дори и когато живеем добре.

Януари
През януари всички ние ще срещаме не малко трудности по пътя си, но в същото време ще правим и невъзможното да си осигурим без особени усилия лек и охолен живот. За съжаление за мнозина тези опити ще са пречупени през желанието да постигат целите си за сметка на някой друг, който им е длъжен. Няма да преценяват, че това е измама, а когато Съдбата започне да ги наказва за деянията им, те ще са забравили причината и дори ще са се вживели в ролята на жертви. Незачитането на мнението на околните през януари ще работи само в наша вреда. За занимаващите се с политика, които коват законите в държавата, за финансистите, банкерите и за икономистите ни е от значение да са винаги в час с изискванията на ЕС и на Международния валутен фонд, за да не се окажем подвластни на ударите на нечие законодателство заради несъобразяване със законите на държавите, с които имаме отношения. Трябва да обърна внимание и на нашите сънародници, които работят зад граница. За тях е от огромно значение да узаконят престоя си където и да са и да не допускат простъпки, които да ги превърнат в закононарушители, върнати насилствено в България. Никой няма да ни уважава, ако продължаваме да се славим като държавата, която държи челните места на нелегално пребиваващи в чужбина свои граждани. В полза на всички нас е да не пропускаме нищо важно в живота си, да се задълбочаваме в детайлите, от които зависи успехът ни през следващите месеци на 2008 година. Добре е да възприемаме света и живота в неговото реално изражение, да мислим задълбочено и да сме практични. Стремежът ни към свободолюбие не трябва да ни пречи да се подчиняваме на полезните промени, помагащи ни да се освободим от рутината и да се развиваме в интелектуално отношение. За мнозина трудностите ще станат причина да направят опит да се отърват от живота си, вместо да работят активно, за да ги преодолеят. Припомням, че самоубийството е най-големият грях. Всеки има мястото си под слънцето. Повод за отчаяние няма. Трябва само да се заредим с търпение и силна воля.

Февруари
Февруари ще подтикне от много хора, здравомислещи личности, които са отговорни и искат да успяват, да поемат в нова посока на развитие и да останат в родината си. Ще пътуваме много и често ще се срещаме с представители на други държави. Трябва да сме достойни граждани на Република България, трудолюбиви и отговорни към поетите задължения, ако имаме намерение да предприемем промени, свързани с живот в чужбина. Ще бъдем прозорливи и няма да се отказваме от всичко, което ни носи дори и малка полза. Ще се научим да се радваме на красивото в живота. Дори и най-затворените в себе си хора, които не умеят да общуват, ще изпитат желание да излязат от своя дом и от своето обкръжение, за да видят нещо ново. От една страна, ще се стремим към извоюване на личната си свобода, но от друга, ще бъдем прекалено чувствителни и ще проявяваме нетърпимост към градивната критика, защото чрез нея ще се чувстваме наранени и предадени. Във втората половина на месеца се засилват материалните ни стремежи. Всички ние ще проявяваме странно непостоянство в чувствата. Дори и в семействата, които живеят в хармония и разбирателство, ще се създаде напрежение заради флиртове и изневери. Предупреждавам тези двойки да не бързат да се развеждат, защото причината е в желанието да се докоснат до нещо ново и непознато, но то бързо ще отмине. Политиците ни не трябва да подписват международни спогодби, свързани в инвестиции в България, ако не са уверени, че по-голямата част от печалбата ще остане у нас и няма да бъде изнесена зад граница. Месецът е особено подходящ за създаване на нови отношения с държави, които до този момент са били резервирани спрямо България. Безотговорното отношение към развитието на икономиката на България и изтичането на капитали ще се отрази върху всички нас не само през този месец, а и през следващите девет години. В междудържавните разговори са задължителни тактът и дипломатичното отношение. Ще спечелим, ако избягваме безпричинните оплаквания. В никакъв случай не бива да показваме безпомощност, която ще ни постави в нечия зависимост. Лицемерието и лъжата ще избликнат веднага, ако допуснем подобно поведение. Трябва да бъдем подготвени за наводненията из цялата страна, защото този път ще има проблеми не само във вече вече пострадалите райони на страната от изминалата година. Ще патим повече, ако си внушаваме, че сме по-силни от природата.

Март
Март изисква да засилим интелектуалните си стремежи. Да сме уверени в думите и действията си, да постигнем стабилност в професионалния живот и хармония в отношенията. Това е невъзможна задача, ако не надмогнем своята свръхчувствителност и проявяваме несигурност в действията и желанията си. Ако имаме вече изградена материална стабилност, ще се стремим да натрупаме още повече. Ако я нямаме, трябва да работим, вместо да се оправдаваме, че така ни е по-добре. 2008 година огрява нашия път и ни обещава по-добър живот, затова ще сгрешим, ако лицемерничим и отричаме, че бихме се отказали бързо да подобрим финансовото си състояние, стига да ни се удаде тази възможност да заживеем в разкош. Съветвам нашите политици също да спазят изискването за активност, но основана на коректност и без опит за лично облагодетелстване. Е, знам, че искам невъзможното! В началото на месеца е време да престанем да се крием в мътните води на личната си безотговорност. Ще успяваме и ще постигаме целите си, ако започнем да поемаме отговорността за собствените си действия. Това изискване важи с пълната си сила за българските политици, за служителите на реда, които трябва да бъдат подготвени за нови междуетнически вражди във втората половина на месеца. Причина за тях е засилената импулсивност в действията заради навлизането на Слънцето в Овен, заради силно изявения темперамент и желание винаги да побеждаваме, но за съжаление не винаги с цената на коректност и в честна борба. Трудно ще приемаме откази, а когато ни противоречат, бързо ще изпадаме в яростен гняв, чрез който хората с по-лабилна психика и непреодолими комплекси ще се опитват да наложат волята си с агресия и смърт на набелязаните жертви, които може изобщо да не носят вина за нечии проблеми. Заради водата, която слиза от планините вследствие започналото пролетно топене на снеговете, са възможни чревни инфекции заради неочаквани проблеми в пречиствателните станции, водещи до епидемии.

Април
През април ще се засили желанието ни за обогатяване с нови знания, но свързани с различни от интересите ни до момента. Амбицията да постигнем повече от това, което сме ще бъде водеща, подтиквайки ни да изявим свои неподозирани качества, но не задължително положителни. Силен е стремежът към величие, блясък и лукс. Засилена е също така и потребността да получаваме от хората обич и да я отдаваме от себе си, но задължително условие да бъдем умерени както в това, което даваме, така и в очакванията си за онова, което ще получим. Опитите ни без покой да доказваме своята неповторимост, която околните са длъжни да признаят на всяка цена, може да ни спечели неприятели, заради нежеланието на някои хора да приемат, че сме по-знаещи и можещи. Налага се да докажем, че заслужаваме мястото си в живота, което се стремим да си извоюваме. В противен случай трудно ще постигнем мечтите си. Устремът ни към ново професионално израстване може и да не ни донесе очакваното удовлетворение. Във втората половина на месеца ще ни помага умението да защитаваме себе си и позициите си аргументирано и без агресия. Ще бъдем склонни да се влюбваме неочаквано, но този факт може да се превърне в причина за проблеми в брака. Засилва се желанието ни да бъдем ухажвани, да си доставяме удоволствие, но често ще проявяваме дразнещо околните непостоянство в чувствата. Добре е да знаем, че ще се опитваме чрез изневери да докажем колко сме желани, но можем и да се провалим и да се обречем на самота. Успех ще имат издателите, журналистите, интелектуалците, особено ако са се заели да носят полза не само на себе си, а и на обществото. Успехът е с нашите политици, ако съумеят да говорят така, че думите им да се претворяват в реалност и да не оставят впечатлението, че отново са ни заблудили с цел завоюване на поредната мечтана позиция.

Май
През май ще променим възприятията си за света и живота. От една страна, ще се задълбочаваме и ще анализираме, а от друга, ще направим и невъзможното да печелим пари, но всичко това трябва да става без агресия и в съзвучие с обществения ред и норми на поведение. Ще се научим да се защитаваме, но трябва да знаем, че агресията и нападателното поведение ще ни създадат непримирими кармични врагове, които, ако ги допуснем, трудно бихме превърнали след това в приятели. В наша власт е да се възползваме от получената информация. След десети май се засилва чувството ни за себесъхрание и ни позволява не само да бъдем сигурни в себе си, а и да се радваме на успехи в материално отношение. Бързо ще успяваме да задоволим потребностите си и тези на семейството си. Способността ни, засилена през месеца, да предвиждаме навреме опасностите ще ни помогне да не се замесваме в конфликти, а държавните мъже да не създават негативни отношения на междудържавно ниво. Словоохотливи, интелигентни, нашите политици трябва да знаят, че в желанието си да блеснат може да говорят повече, отколкото действат. Ако се случи това, трудно ще успяват да реализират идеите си. Умението ни да се приспособяваме няма да ни помогне. Трябва да променим себе си, за да си спестим живот в самота, а за държавата - живот в изолация и материални санкции от партньорите на България. През този месец отново съществува предпоставка за появата на носталгия по отдавна забравеното минало, която не трябва да се превръща в причина за застой в развитието на България. Политиците ще сгрешат, ако се осланят на минали успехи или провали, за да градят оправданията си за случващото се в момента. Всеки от тях трябва да носи своята персонална отговорност за действията си, след като е обвързан с настоящето на България, от което зависи нашето бъдеще.

Юни
През юни сме импулсивни и емоционални до степен на самозабрава, която ще ни пречи да преценяваме правилно действията си, самоуверени и изпълнени с желание да се налагаме. Трудно ще ни бъде да се спрем на една главна цел, на постоянно партньорство, защото все ще ни се струва, че не е възможно да задоволим всичките си потребности и завишени изисквания. Агресията се засилва в средата на месеца, затова най-важното е да не позволяваме на думите ни да изпреварват мисълта. Предупреждението на звездите е да се предпазваме от обвързване едновременно с няколко близки в същността си делови партньорства, защото може да останем без нито едно, ако са конкуренти помежду си. Ще бъде груба грешка да се обвързваме с различни по религия, интелектуално и икономическо развитие държави, които да помагат на България, защото ще ги превърнем най-напред във враждуващи помежду си, а след това и във врагове на нашата държава и ще останем без тяхната подкрепа. Не се знае какви вреди би ни нанесла една такава грешка, допусната от нашите политици. Ще има хора, готови да се разведат заради нова връзка, която ще приключи още преди края на месеца и ще ги обрече на самота, безбрачие и стремеж към кариера, която може и да не компенсира проваления личен живот. В края на месеца се засилва желанието да сме сред близки хора и да усещаме обичта им, да си дадем почивка след напрегнатите дни на активна работа. Длъжни сме да съхраним свободата си без емоционални реакции, да се справим чрез интелекта си и дипломацията. Длъжни сме и да уважаваме правото на мнение на околните, както и да защитаваме всяка кауза, свързана с добруването на човечеството, колкото и абстрактно да звучи това на някои хора.

Юли
През юли от, една страна, имаме възможност да поправим допуснатите грешки заради емоцията, властващата над мнозина през юни, но от друга страна, препоръчвам да забравим прибързаността си при взимане на важни решения и да озаптим стремежа си към успех на всяка цена и без оглед на средствата. Вглъбени в себе си и в собственото си добруване, ще забравим потребностите на другите хора или пък ще се опитваме да им наложим нашите разбирания и цели, за да извлечем полза и за себе си. През целия месец и особено в неговата първа половина ще ни владеят променливи чувства. Длъжни сме да се подложим на себеанализ и самооценка. Хората, които са силно свързани с традициите, рискуват през този месец да се затворят в един свят, в който няма да се чувстват добре. Не е изключено именно в годината на Слънцето да се изявят рязко и неочаквано проблеми, породени от прикривани болезнено потискащи ни комплекси, създадени в детските години. Време е да извършим промяна в себе си и да променим към по-добро живота си, но задачата ни се струва почти непосилна, защото ще се страхуваме както от неясното си бъдеще, така и от възможността да поемем отговорност за действията си. Трябва да надмогнем тези свои страхове, за да не се капсулираме в неподходяща среда, като допуснем да загубим и най-малкия си шанс да станем такива, каквито се виждаме в мечтите си. А това е напълно възможно и юли ни дава шанс да направим първата крачка. Ще даряваме щедро чувствата си. Няма да търсим помощ, но ще се раздаваме без колебание. Трябва да се предпазваме от прибързани обещания, които след време ще ни потискат душевно и ще ни натоварват материално. Ако нашите политици отново се окажат обсебени от желание да бъдем част от междуличностни и международни конфликти, далечни на България, където няма как да сме полезни, ще отдалечат вниманието си от истинските проблеми на народа и държавата ни. Хора, заемащи ръководни позиции в България, да не се стремят да осъществяват запознанствата си с представители на други държави с цел личното си облагодетелстване, защото през този месец рискуват да бъдат разкрити и съдени.

Август
За този последен истински летен месец Съдбата ни е наложила търпение, умереност, невъзможност да постигаме целите си, ако тичаме задъхано, за да изпреварим околните, а защо не и целия свят. Вместо да успяваме, трудно ще възстановим обществените си позиции, ако допуснем да ги загубим. Устремени към непрекъсната показност на собствените качества и към възвеличаване на егото си, ще си печелим врагове сред хората, които ни подкрепят, защото те ще решат, че не ценим техните знания и умения. Мнозина, дори и безработни от години, вместо да се погрижат за себе си и да намерят мястото си в професионално отношение (а това вече ще е по-лесно) няма да са склонни да приемат и най-добре платената работа, ако не е престижна. Въпреки че на първо място за тях ще е стремежът да стигнат върха и да видят как целият свят им се възхищава, е добре все пак да преценят дали имат ценза за такова престижно професионално и лично ниво, защото ако го нямат, ще си спечелят подигравки и унижения, които задълго ще ги тласнат в тъмата на забравата. Ще бъде силно изразен стремежът ни да направим най-доброто впечатление. Това важи и за нашите политици. Ще сгрешим, ако се опитваме да го постигаме с изкуствен чар и обаяние, с лицемерие и неизпълними обещания, уверени, че умеем да се измъкваме сухи и от най-дълбоката вода. Този път Съдбата може да ни изненада  с провал! В края на месеца ще се изявим като точни, критични и педантични, но за съжаление и недоволни от чуждия ред. Когато не успяваме да наложим своя ред със заповедни форми на общуване, не трябва да го правим с лукаво ласкателство, защото то е временно омъгляващо съзнанието на хората, към които е насочено и след това те агресивно ще ни запокитят в ъгъла като ненужни досадници. Заемащите ръководни позиции са длъжни да са готови на компромиси, за да си спестят проблеми с подчинените и да не се окажат в един момент сами, изпаднали в невъзможност да намерят подходящите заместници на напусналите ги служители. Стремежът ни да блестим като перла в короната на международната арена може да се окаже подвластен на хора, които привидно ни поставят в светлината на прожекторите, но в същото време ни готвят капан, за да се доберат до полезни знания и информация за държавата ни и да ни поставят на колене. Ще спечелим, ако осъзнаем, че е добре да работим, вместо да се тревожим, че успехът ни подминава, защото отново ще ни споходи, когато сме готови за него.

Септември
Месецът предполага осъзнаване на приоритетите в живота. Дава ни шанс да сменим средата си, ако имаме това желание, но и бързо да се приспособим и да бъдем приети в новото си обкръжение. Заради властващото Слънце и присъствието му в Дева в началото на този месец е задължително да преценим правилно хората, които допускаме до себе си, дори и ако се налага да бъдем свръхкритични, за да избегнем обвързване с неподходящите. Едната половина от нашата същност ще се стреми към педантизъм и старание. Ще искаме да работим в своята тиха и спокойна нишичка, а някой друг да поема отговорностите на риска, но по този начин може да пропуснем ползи за себе си. Липсата на желание да разширим своя кръгозор, податливостта на рутината, установените навици и реда, с който сме свикнали са причината да отричаме нетрадиционното и да се лишаваме доброволно от правото си на лична свобода. Друга част от нашата същност ще се стреми към материални постъпления, свързани с осигуряването на охолен живот. Мнозина ще бъдат готови на всичко, за да задоволят капризите си. Съветът ми е се примирят с малкото, за да не останат и без него. След средата на септември всички запознанства, към които се стремим, ще са обвързани с основната ни цел, която е материалната стабилност и осигуряване на удобства в живота. Ще бъдем лесно раними, но и крайно отмъстителни, ако не успеем да се домогнем до това, за което си мечтаем. Вместо да прекаляваме с материалните си щения, е по-добре да успеем да изявим другите си положителни качества. Съветвам политиците да бъдат умерени в разговорите на междудържавно ниво, защото може да се превърнат в причина за поредните за България договори, които в тайните си и неизгодни клаузи ще останат неизвестни за обществото.

Октомври
Месецът на рутината, на умението ни да прилагаме придобитите знания и умения, ще ни постави на мечтаното обществено положение, за да ни позволи да продължим с развитието си. Мечтата на мнозина да бъдат велики, да блестят в светлината на прожекторите и да станат водачи на своето време може да ги подтикне към постоянно противопоставяне вместо към осъзнаване на полезното сътрудничество. През месеца трудно ще осъзнаваме, че се налага да се приспособяваме и да приемаме света, а не да сме му в противоречие. По този начин в един момент започва да ни се струва, че целият свят е срещу нас и закономерно ще започнем да се проваляме, но без да осъзнаваме собствения си принос. В средата на октомври рязко ще се засили проявата на суета, прозорливост и предпазливост. Неочаквано парите ще се превърнат за не малко хора във фикс идея, чрез която ще се надяват да си гарантират луксозен живот. Е, ще си останат с надеждите! От една страна, ще се възмущаваме от пошлото и грозното, а от друга, може сами да сме причина за неговата поява заради неразбиране на чуждите потребности и отказа ни да приемем, че не сме сами и трябва да живеем в хармония с нашето общество. За различните хора, които се чувстват отхвърлени от околния свят, ще бъде изключително трудно да живеят в хармония с обществото, защото бунтарството им е заложено по рождение. Смятат, че могат да постигнат всичко, но често ще търпят провали заради високото си самомнение, което им пречи да видят реалностите на живота. В държавен план ще бъде грешка да допускаме принудата да приемем неизгодните за нас и наложени ни от задгранични партньори решения и правила на поведение само защото сме решили, че сме намерили вярната пътека и сме безнаказани. Задължителна е последователността в политиката на България и в създаването на закони в държавата без предварително заложени вратички в тях. Те трябва да гарантират добруването на народа ни. Единичните успехи не трябва да ни главозамайват, защото прекалената ни самоувереност ни гарантира неочаквани удари и провали.

Ноември
Заслепени от постигнатите като цяло успехи през 2008 година, не е изключено да се впуснем в необмислени промени, които уж да стабилизират материалното ни състояние, без да преценим действията си. Сами се досещате, че провалът ни диша във врата, но виновни няма да сме ние. Пак ще виним държавата, природата и кого ли не. През ноември сме задължени да обмисляме толкова дълго целите си, плановете си и начините за тяхното осъществяване, че дори и ако пропуснем сроковете, да знаем, че сме се предпазили от загуби. Не трябва да допускаме бягство от отговорност за собствените си действия. Грешка е, ако очакваме от околните да се сетят какви са нашите потребности и да ни поднесат всичко наготово. За пореден път сме силно свързани с материалните неща и упорито ще търсим начин да си осигурим удобства. В средата на месеца ще се изявим като крайно нестабилни и променливи. Никой няма да ни вярва, че сме добронамерени, защото дори и да го доказваме постоянно, за определен период от време, ако много ни засегнат, задължително в мнозина ще избива дяволската им същност. Ще е труден животът на хората, които през тази година не са намерили мястото си в професионално отношение. В края на месеца се засилва идеализмът ни, желанието да се устремим към промени и да наложим своите идеи на обществото. Работата заради самата работа ще спре да ни интересува. Важно е да има емоции и интересни изживявания. Ако политиците ни не преценяват думите си, рискуваме да си създадем проблеми и да отдалечим от себе си задгранични партньори и държави, които проявяват интерес за инвестиции в България. Длъжни сме да бъдем отговорни към поетите задължения и да не проявяваме безотговорност към тяхното изпълнение.

Декември
Стабилността ни през този месец зависи от всичко, което сме успели да постигнем през цялата година. В последния є месец, омаяни от предстоящите празници, сме без особено желание за работа. Трябва да се борим със своята импулсивност, с нежеланието си да сме хора на реда, с непредпазливостта си, която може да ни свали от върха, на който почти сме се изкачили, да ни попречи да преминем последните две стъпала към признанието. Желанието ни непрекъснато да трупаме опит е начин да намерим нови възможности за професионална изява. Въпреки че в повечето случаи ще довеждаме започнатото докрай през този месец, причината е в силата ни, в бликащата жизненост, а не в търпението ни, защото то ни липсва и е причината да сме прибързани. Не обичаме да си губим времето с детайли, които по наше мнение не ни интересуват, но са от значение за бъдещите ни планове. При земните и огнените знаци се засилва кариеризмът и затова те често ще забравят потребностите на другите хора. След като са си поставили своя цел, нищо друго не ги интересува, но в същото време ще изпитват потребността да получат помощ, от която с подобно поведение ще се лишат сами. Ако успехът рязко се превърне в провал в последните дни на 2008 година, годината на сияйното Слънце, трябва да търсим вината в себе си. Ако не я открием, ще бъдем отчаяни, отпуснати и депресирани, без желание да съзидаваме, да градим щастието си, да се борим за любовта си, в меланхоличната 2009 година - годината на Луната, но и на най-тежка кармична разплата. Трябва да сме подготвени за повратностите на Съдбата, да сме се научили да успяваме през 2008 година, за да продължим да ловуваме успешно през 2009 година.


© BOL.BG. Тези статии са защитени от Закона на авторското право и сродните му права. Препечатването, цитирането, използването на откъси от portal.bg е възможно само след предварително споразумение с bol.bg и със задължително позоваване на източника.


portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com