Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Откриите ги в новият брой на списанието
  >>>
ИЗЛЕЗЕ 3 ти БРОЙ
Авторското списание на
Светлана Тилкова - Кармичният кръг!
Месечни прогнози, лунен календар!

 Хороскоп за: седмицата 0503годината любовен      
 Уникална кармична прогноза за родените в деня:  

БЪЛГАРИЯ - ЛИБИЯ - карма за изчистване

В края на януари ми поискаха астрологична прогноза за Съдбата на българските медици в Либия, свързана с развитието на поредното съдебно заседание на либийския съд, насрочено за 9 февруари 2004 година.
Денят на поредното съдебно заседание освен собствено си значение е следствие от заложби на деня на арестуването на нашите медици. Връщайки се назад във времето преди пет години се очертаха интересни звездни аспекти.
Денят, в който са задържани медиците ни в Либия е свързан с импулсивност и неспазване на правилата на Дипломацията. Допуснати са сериозни пропуски от българска страна при самото задържане и след това, които все още носят своите последици върху развитието на процеса. Положението на планетите в деня на задържането 9 февруари 1999, тласка към ентусиазъм от страна на либийските власти, но за сметка на шестимата. Желание от страна на арестуваните да сътрудничат, без да могат да преценят реално обстановката, което е породило нови грешки и пропуски изцяло в тяхна вреда. Обстоятелствата са изисквали подчинение, което е било в противоречие на тяхната същност и разбирания. Без да го осъзнават са създали повод за конфликти, които е трябвало да бъдат избегнати още в началото, за да не утежнят и без това сложното им положение. Това е историята за страданията на тези наши санародници според астрологията.

Прескачаме в настоящето - 2004 година.

Интересно стечение на обстоятелствата е, че съдебното заседание на 9 февруари 2004 г. съвпадна с датата на която медиците са били задържани преди 5 години. Каква скрита, даже неподозирана информация ни разкриха астрологичните дадености в този ден. 9 февруари 2004 година е ден на агресия и импусивност. Ден на кармична разплата, очакваща своя миг, която не сме предвидили. Разплата заради грешки в контактите ни с Либия, допуснати преди десетилетия.
Астрологичната прогноза, която съставих за ден 9 февруари беше доста по-дълга, но тъй като тя не беше публикувана, вече не е актуална и я прескачам. Изречението, което изключително силно ме заинтригува, ако щете защото беше напълно неочаквано, е свързано с кармичната разплата заради грешки на българската политика и дипломация в отношенията ни с Либийската държава. Казано просто ние си понасяме наказанието чрез страданието на нашите сънародници и посрамването на България и на българите пред цялото човечество. След голямата измама с атентата срещу папата сега вече е много просто да бъдем посочени с пръст като злодеите на планетата.
Че политиците са правили грешки, това за никой не е изненада, но да се ровим във вестниците десетилетия назад, много ни обезсърчи. А преди 1989 г. каквито и грешки да е имало, със сигурност няма да ги открием във вестниците. Все пак любопитството ни надделя. Много време ни отне, но мисля, че упорството ни беше възнаградено. Попаднахме на интервю във в.к "168 часа" от 10-16 март 2000 г. с Киряк Цонев, дипломат, шеф на секция "Азия, Африка и Латинска Америка в консулско отделение. Понастоящем пенсионер. Материалът е на цяла страница и е озаглавен: "Дипломацията с арабските държави иска чупка в кръста".
Ето и най-важното, споделено от К.Цонев, което намира естественият си отговор на кармичната разплата, която искаме или не трябва да понесем:

"....исторически погледнато, особено в началото на 90-те години, България допусна редица гафове по отношение на Либия. Например два пъти идва специален пратеник на Кадафи при президента Желю Желев. Най-високото равнище на което беше приет, и то втория път, беше зам.министър на външните работи. И това стана след като в края на 1990 г. Кадафи направи огромен жест към България, като изпрати два танкера с петрол. Разбира се за сметка на дълга, но в подходящия момент. Липсва ни политически подход. След последната визита през 80-те години в Либия наше политическо посещение не е имало. А тя се нуждаеше именно от такова - не от икономисти и бизнесмени, които просят. И още -питам преди няколко месеца, когато либийският посланник връчи акредитивните си писма, кой излъга президента Петър Стоянов да говори публично за 700 млн.долара либийски дълг. А се оказа, че е 290 млн?!.....

....Арабите имат своя психология. Те не са в Европа и Америка, към тях трябва по-специфичен подход, по-голямо пречупване на кръста, ако щете. Ако се обърнем назад, ще си припомним общоарабската реакция на идиотското посещение на Филип Димитров на Голанските възвишения. То взриви българо-арабските отношения".

Дали казаното от този български дипломат е истина, дали е цялата истина, дали има нещо друго, още по-назад във времето - не знам. Но и това стига.
В моята непубликувана прогноза имаше и още едно възлово изречение - невидимата цена, която трябва да плати България, няма да бъде ниска. Цената, която ще повлияе на живота на всеки от нас за дълго време. Цената на грешките на българските политици.
Сега надеждата ни е в Президента, Премиера и не на последно, а сякаш на първо място по значимост на Министъра на външните работи г-н Соломон Паси, които от висотата на своя пост единствени могат да променят кармата ни с Либия и да я превърнат в позитивна. Това ще бъде друга голяма крачка в развитието на България след присъединяването на към НАТО.

>> назад>>© BOL.BG. Тези статии са защитени от Закона на авторското право и сродните му права. Препечатването, цитирането, използването на откъси от portal.bg е възможно само след предварително споразумение с bol.bg и със задължително позоваване на източника.

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com