Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

Хороскопът на 39-то Народно събрание (6-7-2001)

Слънцето е в знака на Рака. Привидното студено и хладнокръвно поведение е прикриване на чувствителност и емоционалност, а също и на несигурност. Привидно ясните декларации и действия не са обмислени в детайли и дългосрочно. Ето върху какво трябва да работи депутатския състав на новия Парламент. От друга страна Слънцето в знака на Рака дарява на парламентарните представители привързаност към своята Родина, проява на разбиране и съчувствие към хората, желание да закрилят народа и държавата си, но и егоистична привързаност към мястото, което заемат и благата произтичащи от него.

Сигурността и материалната стабилност са основните стремежи на депутатите, но не трябва да бъдат свързани с личните амбиции, а да са в полза и благо на народа, който ги е избрал. Дай Боже да вземе връх качеството заложено от знака на Рака - да обичат Родината и сънародниците си и да работят в тяхна полза.

Така ще са полезни и на себе си, заради оправданото доверие и дадената от народа подкрепа. Не трябва да облагодетелстват отделни региони от страната като благодарност за това, че са избрани за народни представители, защото действето им ще предизвика недоверие и разочарование с неблагоприятни и неочаквани последици за новото правителство.

Опозицията или противопоставянето на Слънцето и Луната предупреждават, че депутатите трудно ще се приобщят един към друг и към голямото си семейство - българският народ. Възможни са проблематични взаимоотношения, особено ако депутатите са решили, че чрез изборът им са си купили свободата. Прибързаността е абсолютно нежелателна. Не трябва да ги напуска чувството за отговорност и съчувствието към проблемите на хората.

Луната е в знака на Козирога. Отново предупреждава, че водещото сред парламентарните представители на народа е стремежът им към материална стабилност. Положителното е, че ще избягват рискованите начинания, защото ще съумяват да преценят дали това, с което са се захванали е с бъдеще или не е. Козирогът дарява стремеж да осигурят най-напред своята материална стабилност, а след това тази на околните.

Луната се противопоставя на Лунния възел, който от 5 юли е ретрограден в знака на Рака. Възможен е неочакван обрат по отношение на обещанията поети пред народа. Положителен е аспектът (куинконс) между Луната и Сатурн, чрез който новоизбраният Парламент ще успее да накара хората да приемат идеите и да им повярват, да видят смисъла и да заработят за тях. Предупреждението от този аспект е, че депутатите трябва да приемат не само своите идеи, а и тези на околните, ако носят полза за народа и държавата.

И още едно предупреждение, заради аспекта куинконс Луна- Нептун - не трябва да се раздават блага без да е положен труд. Вредата ще е за всички. Всяко благо трябва да е заслужено от отделния човек. Меркурий в знака на Близнаци дарява стремеж към разнообразие, а също така и непрекъснати промени в идеите. Народните представители трябва да бъдат последователни в своята политика и действия.

Меркурий се противопоставя на Марс и е сериозно предупреждение към депутатите, че не трябва да са импулсивни и груби, без да ги е грижа, че ще засегнат някого. Не трябва да се вълнуват само за собствените си чувства и мнение, защото егоизма противоречи на тяхната мисия.

Съвпадът Меркурий - Юпитер говори за съществуващи блестящи идеи, които народните избранници могат да превърнат в реална цел. Имат качествата да постигат целите си, но трябва да се вслушват в полезните съвети от страни. Разумът, който този аспект дарява тушира до известна степен действието на отрицателните аспекти, но не изцяло, затова трябва да се действа отмерено и коректно.

Тригонът Меркурий - Уран им позволява да достигат непрекъснато до нови знания и развива интелекта им. Не мога да избегна и влиянието на опозицията Меркурий - Хирон изискваща от народните представители да развият умението да контактуват с хората и помежду си и да използват без колебание силата на речта, като дават необходимата и важна за всички хора информация. Затвореността в себе си ще ги обрече на самота и на липсваща подкрепа.

Венера е в знака на Телеца. Дарява стабилност, но и склонност за променливост в чувствата. Депутатите трябва да се научат да прощават, ако искат да работят и да бъдат подкрепяни. Неумението да прощават чуждите грешки спрямо на тях е в тяхна вреда. От огромно значение е вместо да се дистанцират обидени, да търсят диалога и компромиса. Постигнат ли го може да се разчита на идеално партньорство и сътрудничество помежду им.

Свъпадът Венера - Сатурн им дарява добри шансове за сътрудничество. Подпомага заложеното от Венера в Телец да се развие в благоприятната посока. Венера в квадратура с Уран изисква да добият представа за проблемите и потребностите на обикновените хора. Тригонът Венера - Непрун не им позволява да се превръщат в нечий придатък и да губят своята самостоятелност и индивидуалност.

Марс в знака на Стрелеца с типичната за елемент огън импулсивност отново тласка към борба, която в един момент трябва да бъде прекратена и да настъпи мир, който ще даде шанс за живот на новия Парламент. Най-важната задача поставена от аспекта е народните представители да разберат, че живеят с други хора и трябва да се съобразяват с тях и да работят за тях, ако искат да следват с успех пътя си. Трябва да са въздържани и умерени в желанията и действията си. Марс се противопоставя на Сатурн и предупреждава, че маската на агресивност и нападателност трябва да бъде свалена, ако не искат да предизвикат своя провал.

Ако не я махнат, вместо да имат около себе си хора, на които да разчитат, те ще си спечелят врагове. Много сериозно предупреждение е съвпадът на Марс и Плутон, който може да тласне народните избранници към несъобразяване с хората, към желание за смазване на всеки изпречил се на пътя им към заветната цел, без да мислят дали ще оцелее ако бъде изхвърлен на улицата. Всеки един от тях и всичките заедно трябва да се предпазят от влиянието на този аспект.

Юпитер в знака на Близнаци усъвършенства интелекта, но води и до известна несигурност, заради новите идеи и мнения, които трябва да се хармонизират за успехът на Парламента. Тригонът Юпитер - Уран предупреждава, че народните представители трябва да пристъпват заедно със своя председател към промените в държавата и сред хората, ако е дошло време за съответната промяна. Така ще си гарантират успех и промените ще са положителни.

Сатурн в знака на Близнаци дарява интелект, но съветва той да не бъде демонстриран със сарказъм по отношение на по-малко знаещите, защото винаги има още нещо, което трябва да научат. Язвителността вреди на всички. Тригонът Сатурн - Нептун ще помогне за туширане на аспекта Марс - Плутон, чрез развиване на човеколюбие, състрадателност и съпричастие към проблемите на хората, в подкрепа и на заложеното от знака на Рака. Противопоставянето на Сатурн и Плутон предупреждава, че не трябва да се работи с остарели и закостенели разбирания.

И отново подчертавам влиянието на съвпада Хирон- Марс-Плутон, предизвикващ неочаквани събития и обрати, които трябва да бъдат предвиждани и избягвани с много прозорливост и предпазливост.

Асцедентът е в знака на Девата - дарява народните представители с умение да виждат детайлите на нещата и с готовност да бъдат полезни на хората. Не трябва да се съсредоточават единствено върху отрицателните качества. Не трябва да прекаляват с критиката. Ще успеят да постигат целите си единствено с положения от тях самите труд.

Домът на професионалните им успехи е под знака на Телеца и им обещава да се справят добре със задълженията си.

Хирон в знака на Стрелеца изисква да не налагат волята си на всяка цена, без значение от последствията, някои от които могат да навредят на държавата. Не трябва да приемат, че са непотворими и уникални. Ако приемат мненията на избирателите, ще имат успех и ще се предпазят от провал. Присъствието на Хирон в четвърти дом им дарява привързаност към Родината и хората.


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com