Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

Пожарите в България и влиянието на Хирон (10-8-2001)На много места по нашата планета периодично пламват пожари, предизвикани от горещините, от нечия немарливост материален интерес, херостратовия комплекс или заради удоволствието от злонамерено вредителство. За съжаление нашата малка и красива България не прави изключение в това отношение и през последните две години е на челно място по опожарена площ, спрямо общата площ на държгавата.

Изживяхме безводни години. Режимът на водата в София не се харесваше на никого. Шестдесет процента от селищата в България са с проблеми във водоснабдяването, а на воден режим са 1380 населени места у нас. Изживяхме суши и градушки, унищожили реколтата ни. Урагани пометоха югоизточна България и сринаха домовете на хората.

Никой не си задава въпросът защо ни се случват подобни беди в последните години. Отговорът е простичък, но съзнателно го забавяме, защото е неудобен: Природата си мъсти за всичко, което сме й причинили. Варварското изсичане на горите води до суша, защото Земята ни отпуска вода само там, където има достатъчно дървета, които да пият от нейните недра и да я изтеглят на повърхността.

Ураганните ветрове също биха се спрели, ако в планините не бяха изсечени толкоз много дървета. В равнините масово се изсичат залесените защитни пояси. За територията на страната повече от 50 % от дърветата около коритата на реките са изсечени и унищожени. И сушата господства. България, останала в спомените ми от времето, когато като екскурзовод развеждах туристи, на която се възхищавах и се радвах, че едва ли по света има по - красива природа, съчетание от равнини, планинска горска прохлада и море, вече не е същата.

Със съжаление оглеждам голите планински масиви, които стоят като плешиво теме и стават все по-големи. До преди години все имаше някакви шансове природата бързо да възстанови загубите, но сега вече е прескочена позволената бариера, до която някои хора унищожаваха от злоба, или за да напълнят джоба си, разсипвайки съграденото през изминалите десетилетия, под благовидното оправдание на идеологическите грешки.

Пожарите в последните две години са поредното изпитание за нашата страна и особено в месеците юли и август продължават да унищожават дървесни масиви. Пътувайки по Българските пътища всички сме виждали как в страни от магистралата горят запалени стърнища. Всички сме трепвали, когато връщайки се от морето през нощта изведнъж станем свидетели на горски пожар, който не се вижда изцяло, но ярките пламъци облизващи върховете на дърветата са ни принуждавали притеснено да бързаме, за да отминем по-скоро огнения ад, който макар и далечен, всява ужас.

Защо зачестиха пожарите в последните две години? Обяснението е веднъж в желанието на някои хора макар и незнайни да докажат своя "героизъм", втори път в странните законови разпоредби през последните няколко години, стимулиращи търговията с обгоряла дървесина и трето - в положението на планетата Хирон и конфигурациите, които образува с другите планети.

През 1999 г. Хирон е в знака на Стрелеца от 1 февруари - до 31 юни. В най-горещите месеци юли и август той ретрограден в знака на Скорпиона и остава в този знак до 31 септември 1999 г. Присъствието на Хирон във водния знак на Скорпиона, където е и планетата на войната Марс, не са стимулирали хората, родени в огнените знаци да палят, за да задоволят вътрешната си потребност за доказване на собственото величие.

Дори и Марс, който е съуправител на Скорпиона, в съвпад с Хирон не подтиква към злонамерени или палежи с цел облагодетелстване, а предполага палежи поради безотговорност, за да изгорят по-бързо стърнищата. Плутон в знака на Стрелеца не е бил достатъчно силен, за да активира агресията, насочена срещу природата.

На 1 октомври 1999 г. Хирон отново се връща в своето директно движение в знака на Стрелеца, като остава в този знак до 31.12.2001 година. В зимните и пролетни месеци на 1999 - 2000 година снегът и дъждовете са предпазвали земята от умишлени палежи или поради небрежност. За съжаление през най-топлите месеци на 2000 година юли и август, когато в България избухнаха опустошителни пожари, а също и в Гърция, близо до границата с България, Хирон е в знака на Стрелеца, в съвпад с Плутон. Марс е в знака на Лъва.

Хирон засилва влиянието си върху родените в огнените знаци, а след като Марс управителят на Овена е в знака на Лъва, всички родени в знаците на Лъва, Овена и Стрелеца, които изхвърлят агресията си чрез палежи или увеличават приходите си, като обработват и изнасят обгорен дървен материал, са били обзети от още по-силно желание за действие. В същото време родените в огнените знаци, които нямат такива цели, но са небрежни и безотговорни могат да си палят стърнищата без да мислят за последствията.

Голяма работа, че нещо ще изгори. Държавата ще плаща, защото никой не може да ги хване. Естествено някои са предизвиквали пожари озлобени, че на съседа са му възстановили собствеността върху горите. Тук важи веруюто на шопа " Я че си запалим къщата, та да изгори на Вуте плевнята", само дето в случая страдат земята, природата и всички хора, живеещи в България, но кой да мисли за другите, щом на него му е добре? Пък и ако близките или ограничен кръг приближени приятели знаят за "георизма", тези пиромани летят в облаците на криворазбраната слава.

Зимата на 2000 - 2001 не беше много снежна и дъждовна, но в студените месеци е по-трудно да се предизвикват големи пожари.

....И отново сме в лето, този път 2001-во, отново са юли и август. Пагубното повторение на станалото през отминалото лято е вече факт и пожарите са надминали миналогодишните.

Сега Хирон отново е в знака на Стрелеца. Отново съвпада с Плутон, но и с Марс. Присъствието на Хирон в знака на Стрелеца, понякога и в останалите два огнени знака, предизвиква неочаквани събития, влакови, автомобилни и самолетни катастрофи и пожари. Представете си какво става при съвпада на трите планети, и при липсата на отговорност у тези, които веднъж са поели по лекия път, носещ им материални блага без труд.

Слънцето е в знака на Лъва. Съвпадът на Хирон и Марс би могъл да тушира желанието за палежи, защото Хирон (ако няма други планети в дома на Стрелеца) лекува изпълнената с желание за мъст и вредителство Душа на Марс. Съвпадът Плутон - Хирон тласка не само родените в огнените знаци, но и всички хора, които страдат от мания за величие, да се стремят към своята цел, без значение какво оставят след себе си. След като Плутон присъства в същият дом и е в съвпад с Хирон и Марс, влиянието е силно и резултатите оставят необратими последици и щети за години напред.

Хирон в съвпад с елемент Огън в знака на Стрелеца води до липса на себеконтрол и равновесие, до засилен стремеж към власт на всяка цена. Хората подвластни на този аспект не възприемат съвети от страни, имат непрекъснато нови идеи, лабилни са, отхвърлят всичко разумно. Опозицията на Хирон с Венера лишава подвластните на горе изброените аспекти от чувството за красота и любов към природата и хората. Живеят в непрекъсната конфронтация с околния свят и не се съобразяват с нищо.

Нека не забравяме, че всичко казано до тук за влиянието на Хирон не оправдава хората, които предизвикват пожарите. Плутон е Богът на подземното царство, на мъртвите. Внушава ужас в своята непредвидимост, затова нека не позволяваме България да се превърне в царство на мъртвите и природата ни да загине, а да се възползваме от влиянието на Хирон - мъдрият Кентавър, за да разкрием не примитивните си страсти, а своята висша духовна същност.


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com