Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

19.03.2001 г., 17.00, новините от БНР (19-3-2001)

Хора извън “Хоризонт” представят новините в националното радио

Според заповед от 19.03.2001 на заместник-председателя на Управителния съвет на БНР в ефира на радиото продължават да се представят новини от служители, които не работят в програма “Хоризонт”. Дори и тази заповед беше нарушена, защото определеният с нея водещ до 17,00 ч. Светослав Цветков /редактор на предаването “На църква в неделя” по програма “Христо Ботев”/ беше подменен от говорителката Мариана Лечева.

В резултат на това беше пропуснато да бъде излъчена своевременната информация на нашия кореспондент в Москва за развитието на дипломатическия скандал с Русия. Следва новината от Чавдар Стефанов:

До 23 март трима български дипломати трябва да напуснат Москва. Това е ответната мярка, която предприеха руските власти в отговор на изгонването на трима руски дипломати от София, обвинени в шпионаж. Засега не се съобщават имената на тримата български дипломати. Вероятно това ще стане в София. Информацията е на кореспондента на Българското национално радио в Москва Чавдар Стефанов.Дружеството на нещатните журналисти недоволни от действията на УС на БНР

Протестираме решително срещу грубия произвол на нелегитимния Утправителен съвет на Българското национално радио, който тази сутрин в 6.20 часа отне микрофона на екипа на ХОРИЗОНТ тъкмо преди да пристъпи към изпълнение на журналистическите си задължения, пише в декларация на Дружеството на нещатните журналисти "Д-р Иван Богоров".

Самият този произвол, предварително подгоотвен и тихомълком организиран, опровергава лъжата на тъй наречения Управителен съвет, че целта на прословутото "алтернативно студио" била да не лиши слушателите от... информация.

И още първите предавания на това "алтернативно студио" показаха, че истинската цел на този административен произвол е поврат в информационната политика на Националното радио. Беше погазен скандално основният принцип на професионализма - обективността на информацията, в името на който протестират журналистите от ХОРИЗОНТ /и не само от ХОРИЗОНТ/.

И той бе заменен от откровени политически п ристрастия в услуга на управляващите, с което БНР престава да бъде Национално радио. И което е още по-лошо и дори по-опасно, с този тип свръхпартийна журналистика се нагнетява и разпалва конфронтацията в обществото.

Синдиците на авиоконапия “Балкан” са завели искове за имуществото на авиокомпанията Временните синдици на авиокомпания "Балкан" Ралица Топчиева и Владимир Василев са предявили искове за обявяване нищожността, на сделки за продажбата на апартаменти в Милано, Париж и Хараре, собственост на авиокомпанията.

Те съобщиха, че със съдействието на Министерството на външните работи и послствата на България в съотвентите страни са наложени възбрани върху имуществто на Балкан в чужбина. Синдиците са завели искови молби в Софийски градски съд и Бургаския окръжен съд за обявяване нищожността на сделките за продажба на хотел Плиска -в София и хотел Космос в Бургас.Прогнозата за времето През следващото денонощие над страната ще има променлива облачност. Валежите през нощта ще спрат. Утре по-значителна ще се задържи облачността само над североизточната част от страната и Рило-Родопската област, където след пладне отново ще превали краткотраен дъжд. В Дунавската равнина ще духа умерен западен вятър. Минимални температури между 3 и 8 градуса, в София 4. Максимални между 14 и 19 градуса, в София около 15.


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com