Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

Новините на "Хоризонт" в 18,00 ч. на 24 март 2001 (24-3-2001)

Новините на програма “Хоризонт” – 18,00 ч. – 24 март 2001

Уважаеми, дами и господа,

В момента на вълните на програма “Хоризонт” тече предаването “Спорт и музика” с водещ Ивайло Герчев. За първи път от понеделник “Хоризонт” звучи поне за малко като “Хоризонт”. Не е ясно обаче, кога и дали програмата няма да бъде прехвърлена в алтернативно студио. Новините, подготвени от дежурния екип, все още не могат да бъдат чути в ефира на Българското национално радио. Нека се надяваме, че т.нар. ръководство вече е изчерпало аресанала си от глупости. Отново за Радиото – края на тази емисия.

***

Министърът на правосъдието Теодосий Симеонов е останал невредим при инцидент днес следобед с кортежа на баварския министър на правосъдието на пътя Ловеч-Троян. На път за Троянския манастир, на разклона за село Казачево, за да избегне челен удар с обърната в насрещното платно кола, автомобилът с който са пътували министър Симеонов и съпругата му, излязъл от пътя и се обърнал. На мястото незабавно са пристигнали служители на РДВР-Ловеч и лекарски екип, който е установил, че ранени и пострадали няма. За инцидента е уведомен министърът на вътрешните работи Емануил Йорданов. По случая работи РДВР-Ловеч.

***

Македонските сили продължават обстрела с танкове и картечници на позиции на албанските бунтовници на две места до границата с Косово. Четирима македонци са били ранени при експлозия в Тетово. Според говорителя на македонското вътрешно министерство Стево Пендаровски бунтовниците са обстрелвали полицейския участък. Според кореспондент на Ройтерс ожесточена битка се води близо до село Грачани, по-близо до столицата Скопие.

В Стокхолм лидерите на страните от Европейския съюз декларираха пълната си подкрепа за македонското правителство, но предупредиха Скопие да се въздържа от военни действия. В специална декларация от Стокхолм се изтъква необходимостта от истински вътрешни реформи и консолидация на многоетническо общество в Македония.

Три почти едновременни бомбени експлозии причиниха смъртта на най-малко 21 души в южна Русия, близо до границата с Чечения, предаде Ройтерс. Повече от 100 души са ранени при атентатите в курорта Минералние Води, Йесентуки и Карачаево. Според говорителя на президента Путин Сергей Ястржембский има сериозни причини да се вярва, че организатори на атентатите са чеченските бунтовници. Все още никой не е поел отговорност за експлозиите.

Най-малко двама души са загинали и повече от 148 са ранени в следствие на днешното силно земетресение със сила 6,4 по скалата на рихтер в Западна Япония. Трусът е нанесъл най-тежки поражения в Хирошима. Епицентърът е бил в океана на около 690 километра югозападно от Токио.

***

Иначе, по-рано днес - в 12.15 ч. за 45 мин. пред микрофона на предаването “12+3” на програма “Хоризонт”, като водещ застана журналистът от вестник “Демокрация” Иво Беров. В събота “12+3” е посветено на изкуство и култура. След като в понеделник сутринта така нареченото “ново ръководство” подмени програмата на “Хоризонт”, от вторник насам “12+3” се водеше от Григор Малинов – и той, като Иво Беров, е външно за програмата лице. Припомняме, че тази седмица беше уволнен ръководителят на екипа на “12+3” и водещ на това обедно предаване и на излъчваното в сряда вечерта след 22 часа “Без контрол” Петър Волгин. От микрофон бяха отстранени и други двама водещи на “12+3” – Красимир Луканов и Георги Любенов. Това е поредната подмяна на програмата на “Хоризонт”, на която слушателите стават свидетели през последната седмица. Тази сутрин Георги Любенов не води предаването си “Закуска на тревата”, а според снощната заповед на и.д. генералния директор Александър Бръзицов, предаването “Супер събота” е без водещ. Освен смяната на водещи, така нареченото “ново ръководство” прибягна и до сваляне на предавания от ефир. “Ники и приятели”, което се излъчва в неделя следобед, е заменено от музикално предаване, а вместо “Хоризонт за вас” /предаване с дългогодишна традиция/ в ефир ще звучи четиричасово издание на “Класика и танци”. Емблематичното предаване на програма “Хоризонт” “Неделя 150” променя началния си час и ще започне в 9,00, вместо в 9,30 ч. По този начин продължителността му става 180 минути. Припомняме, че тази седмица беше уволнена водещата на “Неделя 150” Лили Маринкова и за поредна седмица пред микрофона ще застане “шоумена” Румен Янев.

Директорът на така наречената “Дирекция “Музика” на БНР Даниела Кузманова e поискала писмено да бъде спряно излъчването на песни, като “Без светлина”, “Ала-бала”, “Ха-ха” в ефира на програма “Хоризонт”. Кузманова определя разпореждането си като “така наречената ми молба” и в него предлага “да бъдат избягвани” още песните “Весело беше на моето погребение” и “Черната овца”. Като причина за “така наречената си молба” Кузманова посочва “излишни и натрупвания на авторски права”. Слушатели, имали търпението да останат с програма “Хоризонт” за -дълго време при сегашното й звучене, забелязали зачестено излъчване на песни на ФСБ и Роберта, сред авторите на които са Румен Бояджиев и самата Даниела Кузманова, подписала “така наречената си молба” към музикалните редактори на програма “Хоризонт” с: “Поздрав “до победата”.

***

Автори на новините от страната, пуликувани в този сайт, са нашите репортери и кореспонденти. Източниците на новините от чужбина са информационните агенции, до които има достъп в Интернет, радиостанции и телевизионни канали. Дежурният екип тази вечер – Деян Йотов и Диана Иванова.


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com