Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

Хороскоп на България за 2002 г. (7-1-2002)

Вибрацията на 2002 година е 4. Тя отговаря на планетата Уран, която, за разлика от другите планети, единствена оказва разрушително и съграждащо влияние върху живота на света, на България и на хората, а през настоящата година заедно със засиленото влияние на Марс. Уран, планетата, която мнозина възприемат като разрушителна, всъщност гради новото и оригиналното, но преди това руши старото и ненужното. Фактът, че е на своя трон в знака на Водолея гарантира засилващо разрушаване на старото, свързано както с политиката и икономиката, така и с душевността на хората и обществото и не на последно място предизвиканото от човешкото действие състояние на Земята. В същото време Марс зарежда света с огненият си плам и дарява на хората умението да се утвърждават и способността да изразходват своята енергия. За съжаление употребата на натрупаната енергия не винаги е свързана с търпение и спокойни действия.

Ето какво ще донесе Новата 2002 година на България. В началото на годината Марс е в знака на Рибите. Ако енергията, която дарява, е използвана правилно, ще донесе инициативност и успех на държавата ни. В противен случай провалите са неизбежни. Естествено общовалидна рецепта не може да бъде дадена. За всяко действие е нужно отделно астрологично изчисление. Действията на управляващите трябва да са добре обмислени и то още в периода до 19 януари. Съдбата на България да се гради със спокойствие и разум от управляващите, за да няма насилие и смърт през 2002. Уран изисква да се запазят здрави основите на държавата, независимо какви грешки в ежедневния политически живот се правят, за да се гради върху тях.

След това задачата ще е трудно осъществима, защото Марс навлиза в знака на Овена. Заставайки на своят трон ще подтиква към агресия, към динамика, към инициативност и чести необмислени действия. Ако целите не са определени предварително и не следваме начертаният път, проблемите ще са много и през кратки интервали. Ще се наложи изискването всеки да се вгледа в себе си, да си спомни за Родината си и за това, което й дължи. Всичко изградено до и през 2001 година може да се срине още в началото на 2002, в периода края на януари -до първите дни на март. Ще се засили агресията между народите, която ще засегне и България.

Възможност за избягване на проблемите съществува, ако обществото съумее да контролира желанието на всеки от управляващите да гони своите собствени цели и интереси. Признаване на чуждите успехи и коректни действия ще помогнат за постигане на държавните цели и защитаване на интересите ни. Задължително трябва да се развие прозорливост и чувство за собствено съхранение у хората на ръководни постове, от които зависи мирът и стабилността на България. От това умение зависи и стабилността на сегашното правителство.

Дори и да има неуспехи през февруари, април ще даде възможност за положителни обрати както в политиката, така и в икономиката, но временният възход все още не води до положителен край, нито до стабилни позиции на правителството. Събитията в политическият и икономически живот на България ще са трудно управляеми и изискват отново спокойствие и трезва мисъл, а не импулсивни и неадекватни спрямо потребностите на обществото действия.

През май и юни ще се наложи да бъдат изпълнени дадени от правителството обещания, за да бъда запазен мирът в страната, както в прекия, така и в преносният смисъл. По-важно е да бъде запазен вътрешният мир. Ако прекалено много се вглеждаме в проблемите на далечни за нас държави на планетата, загърбвайки нашите собствени, може да се стигне до промяна в структурата на правителството. През май се очертава рязко изостряне на проблемите, които намалявайки леко, ще избухнат с пълната си сила през август и септември.

Марс е в знака на Близнаци от 14 април до 29 май и предупреждава, че думите и бързината на мисълта на управляващите няма да са достатъчни за предотвратяване на проблемите. Необмислени думи, казани не на място могат да доведат до противопоставяне на правителството и народа. През юни до 14 юли с присъствието на Марс в знака на Рака хората ще са устремени към извоюване на независимостта си, трудно ще контролират емоциите си. Емоционалните изблици са проблем и за заемащите ръководни постове.

От юни до ноември Уран е в знака на Водолея в своето ретроградно движение и може да доведе до сериозни промени в правителството и в международните отношения на България. Нептун в своето ретроградно движение в знака на Водолея от май до октомври изисква за България да работят опитни хора със знания в много области, за да ги прилагат бързо когато се налага. Не се ли спази това изискване ще бъде стопирано развитието на страната ни, докато неопитните наберат необходимия опит или бъдат заменени от по-опитни.

Възможни са масови здравословни проблеми свързани с храната, замърсената питейна вода и продажбата на на некачествени стоки, които ще подтикнат към глобална промяна в икономиката, собственото производство и вносът. Съществува тенденция към възстановяване на собственото производство и ограничаване вносът на некачествени стоки.

Проблеми ще възникнат и във връзка с енергийните мощности и цените на средствата за основно потребление. Не се ли вземат веднага правилните решения ( но без прибързаност, която само ще навреди през август) през есента ще се надигне недоволството у хората, което ще бъде успокоено едва в края на годината, с първите крачки към разрешаване на кризисните въпроси чрез постигане на обществени компромиси и споразумения. Меркурий в знака на Лъва в края на юли предупреждава, че не трябва да се правят бързи необмислени промени, които могат за миг да съсипят изграденото през изминалите години. В международните отношения също ще настъпят промени. Хората ще се стреснат от природните стихии в началото на годината, ще се замислят за замърсяването на въздуха и водата, за сушите в някои райони и наводненията в други по цялата планета.

Тези проблеми ще обединят в някаква степен разноликото планетарно общество и ще му помогнат да забрави поне за известно време стремежът към власт чрез политически, религиозни и етнически противопоставяния. Разрушителните стихии в някои точки по земята - пожари, наводнения и суши ще пометат не малко от техническите и интелектуални творения на човечеството. Процесът може да бъде предотвратен и щетите да бъдат по-малки, ако навреме спрем да унищожаваме Земята, която се стреми към своето обновяване и иска да изчисти всичко, което й вреди.

През януари, април, май, юли и август ще се наложи да разрешаваме проблеми с баланса на природните ресурси, с инфекциозни болести, прерастващи в епидемии. У нас трябва да се помисли за осъвременяване на водопречиствателните съоръжения в районите където имаше воден режим. Налага се обновяване и на технологиите за производство на храни.

Военните действия по света, започнали през изминалата година, засягащи и България, ще накарат света да се замисли над общата заплаха и коренният обрат ще настъпи от август нататък. Предупреждението към управляващите в България е да не драматизират всичко, да не търсят вината за ставащото у нас някъде в страни и да не се стремят да отмъщават на когото и да било. Правилно преценената реалност е най-добрата защита. Не трябва да се поддават на ласкателства и да обещават подкрепа преди да е поискана, защото може да е във вреда на България. През септември е задължително управляващите да се съобразяват с чуждото мнение, да не опонират, да осъзнаят грешките си, ако искат да имат подкрепата на народа. Целите на държавата ни трябва да са реални.

През октомври да не гледаме какво правят другите и да не завиждаме на чуждите успехи. За нас ще е добре да се възползваме от чуждите умения и да постигнем същото благополучие. Всяко забъркване в скандали - у нас и международни ще доведе до дългогодишни последици. Управляващите, имащи глас на вътрешната и световна политическа арена трябва да са много внимателни с изказванията си, за да бъдат от полза на България и да не я противопоставят на другите държави.

През ноември успехът ще идва постепенно, ако всички и правителство и народ се отдадем на работа, вместо да чакаме да се случат чудеса. Важно е осъзнаването на грешките. Ако духовното начало е водещо, ще си спестим разочарованията и нещастните ситуации. Управляващите и народа трябва да променят отношението си към света и към хората, а също и житейската си философия. Трудно, но жизнено необходима за бъдещият просперитет задача. През декември не трябва да сме в услуга на някого извън държавата.

Усилията трябва да са насочени в полза на нас самите. Разумът да победи емоцията. Поставените задачи да бъдат отхвърлени. Важно е да не се търси вината в несъществуващ виновник, а да бъдат осъзнати причините за трудностите, които са предизвикани от нас самите. Очаква ни трудна година, следствие от нашите собствени действия в предходните години. От нас самите зависи дали ще вървим нагоре или надолу.


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com