Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

INET 2002 очертава бъдещето на Интернет и технологиите (15-5-2002)

Мждународното Интернет общество ( ISOC ) обяви финалната програма на годишната конференция INET 2002. INET 2002 събира представители на високотехнологичния бизнес, правителствената, социалната и бизнес-сферата, за да обединят гледните си точки за развитието и бъдещето на Интернет. www.inet2002.org

В дискусията ще се включат прочутият научнофантастичен писател Артър Кларк, изпълнителният директор на Google Ерик Шмид, бившият президент на FCC Риид Хунд, “бащата на Интернет” Винт Сърф и Боб Хан.

Между 18-ти и 21-ви юни INET 2002 ще събере в Арлингтън( Вирджиния ) най-иновативните и влиятелни лидери в глобалната общност на Интернет .

Пленарните сесии са основният компонент от програмата на INET 2002. По време на тези сесии водещите представители на онлайн индустрията ще имат възможност да коментират бъдещето на интернет приложенията, технологиите и специфичните правата в тази сфера.

Тази година основната пленарна сесия включва:

- "Разговор с Артър Кларк”. Участват Джордж Садовски и Алън Греенберг. Очаква се Кларк да изясни своята гледна точка за бъдещето на човечеството. Есклузивно в INET 2002.

- “Критични положения в изграждането на Интернет”. В тази сесия участват изпълнителният директор на Google Ерик Шмид, заедно с Винт Сърф и Робърт Кан. Дискусията ще бъде модерирана от Уилям Улф, президент на National Academy of Engineering.

- “Приключи ли интернет революцията”?. Участват Скай Дейтън, изпълнителен директор на Boingo Wireless и основател на Earthlink, заедно с Риийд Хунд, председател на FCC.

- "Обмен на идеи и интелектуални права в глобалния свят” . Участва Лари Лесинг, професор в Стандфорт и автор на книгата “Бъдещето на идеите” , заедно с представители на индустрията.

- “Подслушването в Интернет", с участието на Джон Подеста, бившо високопоставено лице от американското правителство, както и Бил Кроуел.

Част от другите водещи теми са:

- "ICANN и иинституализацията на DNS";

- "Надеждите на Peer-to-Peer";

- "Възможности на е-науката и свързаното компютъризиране”;

- “Глобалната дигитална пропаст”.

“Надеждите са, че тази година програмата на INET 2002 ще бъде достатъчно интересна, синхронизирайки теми от сферата на технологиите със социално-политическия аспект", заявява Алехандро Пизанти, съпредседател на конференцията INET 2002 и директор на Computing Academic Services в Мексико.

Участниците в INET 2002 ще имат възможността на споделят опит, идеи и менния по ключови въпроси, обсъждани в общо 40 сесии, разделени в три тематични кръга: “Парламентаризирането на Интернет”, “Използването на Мрежата” и “Интернет технологиите”. Паралелно с тях ще бъдат обсъждани въпроси от сферата на сигурността и антитерористичните действия, защитата на публичните интереси и влиянитето на Мрежата при преодоляване на бедността. Тази година специалната четвърта серия от дискусионни сесии е посветена на развитието на Интернет.

"INET 2002 ще представи новите технологии и стандарти , отличаващи технологичните лидери от академичните среди, индустрията и организации като IETF, W3C, ICANN и IPv6 Forum", обяснява Ханс Клейн, съ-председател на INET 2002 програмния комитет и професор в университета в Джорджия. Специално внимание ще бъде отделено на IPv6-технологията (Internet Protocol version 6), представена от IPv6 Forum и смятана за нова крачка в развитието на Интернет от ново поколение.

В INET 2002 ще участват технологични лидери от ранга на: IBM и Hewlett-Packard, които са и сред официалните спонсори. Допълнителните спонсори: властите на Женева (Швейцария), Microsoft, Oracle, Compaq, Cisco Systems, Hitachi, Nokia, Intelsat, DISA и в.Washington Post. Медийните спонсори: O'Reilly технологичната конференция, O'Reilly Open Source конференцията, WAMU 88.5 FM и InfoWorld, заедно с присъединилите се организации: (IST) Information Society Technologies, ETSI и WCA International.

Организаторите на INET 2002 са предвидили и възможност за онлайн регистрация и участие в дебатите от адрес www.inet2002.org.


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com