Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

Интернет Експо&Фиеста’ 2002 събира феновете на Мрежата и големите фирми от българския е-бизнес (25-3-2002)

В сряда (27-ми март) стартира Интернет Експо&Фиеста’ 2002 в Зимния дворец на спорта. Традиционната Интернет Фиеста, която се провежда всеки март по егидата на световното “Интернет общество”, тази година ще бъде обединена с петото издание на Интернет Експо.

Фиестата и Експото ще продължат четири дни: от 27-ми март до 30-ти март.

Най-голямото събитие за Интернет бранша тази година се организира от издателство Топтийм, с подкрепата на БАИ, “Интернет общество –България” и Сдружението за отворен код. Спонсори са IBM, HP, Spectrum, Net Net-Is-Sat и BTC-Net.

Отново акцентът ще е основно върху начините за правене на електронен бизнес у нас, пазаруването чрез Интернет и възможностите за пренос на глас и достъп до Мрежата чрез високоскоростна оптична връзка.

За втори път тази година мото на изложението ще е: “Да купим нещо онлайн” www.bgsite.org. Целта на тази инициатива е да се популяризира електронната търговия и възможностите за правене на бизнес онлайн. Българският потребител да научи повече за пазаруването онлайн. Клиентите на е-магазините, представени на Еспото, ще ползват специални отстъпки за четирите дни.

“Искаме да покажем на потребителите, че Интернет не е само място за браузинг и теглене на музика, но и място, където се прави бизнес и то сериозен”, отбеляза Жустин Томс от ABC Design&Communication.

Интернет Експо& Фиеста’2002 съвпада с деня на електронната търговия (28-ми март). В залите на изложението ще присъстват представителите на всички големи български фирми, занивамащи се с предоставяне на стоки и услуги в Мрежата. Отново ще бъдат представени възможностите на двете големи компании за електронни разплащания в България - Netcard и Datamax. Събитието е и повод за предстоящото учредяване на новата браншова “Асоциация на електронните магазини в България.”

Създаването на подобни специализирани сдружения също е част от традиците на Интернет фиестата. Припомняме, че преди 4 години, първата “Интернет Фиеста” стана повод за сформирането на “Българската асоциация на интернет доставчиците” (БАИ).

За първи път Фиестата ще има и виртуален вариант. Експото ще може да бъде проследено и онлайн от www.911.bg/internetexpo. От този адрес можете да видите всички нови продукти и услуги, които се представят по щандовете на фирмите, както и да разговаряте онлайн с представителите на фирмите разработчици.

Очаква се и специална пресконференция с лидера на БСП Сергей Станишев, който ще представи възможностите за използване на електронния подпис.

По време на И&Е’2002 посетителите ще имат възможност да говорят онлайн с двамата участниции в проекта “Интернавти’2002” – Марин и Ани. Това ще стане от щанда на фирма Некском, която предоставя услугата Surf&Сall – гласова връзка в реално време от web до обикновен телефон. Най-интересните въпроси до Ани и Марин ще бъдат излъчени в предаването “Мрежата” на Канал 1.

От Некском анонсираха услугата си VoIP за пренос на глас през Интернет, които посетителите на Експото ще имат възможност да тестват от щанда на компанията. Spektrum Net също анонсира презентацията на новите си предложения към клиентите с аналогичната услуга VoiceExpress.

Общо 50 машини с високоскоростна връзка до Мрежата ще има на тазгодишната Фиеста, обявиха организаторите. Входът е свободен. Всеки посетител ще има възможност да попълни анкетна карта. С нея участва в томболата за предметна награда, осигурена от Хюлет Пакард – България. Томболата ще се тегли в последния ден на изложението.

Повече за Фиестата от isoc.bg/fiesta/


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com