Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

Nokia: Бъдещият хит в Европа ще е мобилната поща (15-9-2003)

Следващите 18 месеца се очаква бум на е-поща чрез мобилни телефони в Европа. Това сочи изследване на компанията Nokia, посветено на този сегмент от потребителския пазар на мобилен контент. Прогнозата е за близо 35 % ръст. Базирана е на факта, че бизнесът все повече и повече използва мобилните комуникации като основен канал за пренос на данни в ежедневната си работа.

Анкетирани са представители на малкия, средния и големия бизнес в цяла Европа. Установено е, че повече компании наемат на работа служители, с които комуникират предимно чрез мобилен телефон и които вършат работата си приоритетно по този начин, използвайки телефона като компютър.

Европейският пазар от друга страна се пълни с хардуерни компании, които произвеждат мобилни устройства , поддържащи най-новите телекомуникационни протоколи, мобилни оператори, софтуерни фирми, които пишат приложения за мобилни платформи и разбира се контент провайдери. Това дава основание на Nokia да предрича, че мобилните телефони в май-близко бъдеще ще доставят близо половината от приходите, които идват от целия пазар на мобилни устройства.

Мобилният офис

Според данните на комуникационния гигант, 39 % от компаниите са заявили готовност през следващите 18 месеца да насърчат и въведат спомената вече нова категория служители - хората, които използват в работата си мобилни телефони с достъп до е-mail. 202 % от компаниите са заявили готовност да дадат мобилен достъп на служителите си до базите си данни и локалните си мрежи. Отново 39 % от запитаните представители на различни бизнес сфери са заявили, че служителите им прекарват повече от осем часа седмично извън офисите.

Можем да си припомним обнадеждаващите прогнози, които очертаваха розови дни за т.н. офис на бъдещето. Бизнесмени, работещи динамично извън офисите си с пълен и изцяло защитен отдалечен VPN достъп до важната документация в корпоративния сървър и отделните PC-та. Ако не се окаже, че Nokia е смесила реалността със собствените си желания, изглежда през следващите 18 месеца в Европа предстои да наблюдаваме реализирането на този сюжет.

Къде ще е очаква големият пробив

Предимно в сферата на разпространението на стоки и услуги, в обслужващата сфера, в бизнеса с недвижими имоти, производството, финансовата сфера, професионалните услуги, хотелиерството и ресторантьорството. Това е първата осмица на потенциално най-адаптивните сектори за мобилен пренос на данни и е-кореспонденция. Интерес към възможностите на мобилната електронна поща проявява и бизнесът в сферата на земеделието, продажбите , високотехнологичният сектор и счетоводните услуги. 40 % от тези компании са започнали вече да предоставят на служителите си достъп до мобилен е-mail.

Кому е притрябвала мобилна поща

Мобилните телефони са вече нещо повече от задължителен помощник в работата на бизнес компаниите и средство за комуникация с доказан ефект. В изследването на на Nokia един от основните изводи е, че възможността за изпращане и получаване на електронна поща чрез мобилния телефон е най-логичната услуга, която контент провайдерите, интернет провайдерите и мобилните оператори, както и разбира се производителите на самите устройства богат да предложат на хората, които се занимават с бизнес. Става дума за полезен, делови ресурс. Оставяме настрана клипчетата и мелодийките, които сферата на контент провайдерите традиционно смята за най-печелившия тип съдържание за любителите на мобилни комуникации.


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com