Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

Калифорния подтикната да използува софтуер с отворен код и телефония през IP (16-8-2004)

13 август 2004

Губернаторът на щата Калифорния обяви, че е възможно да се прекрати използването на наличния софтуер и традиционните телефонни системи, особено ако се вземе под внимание неотдавна публикуваният доклад на администрацията на щата.

Миналата седмица група от независими инспектори са разгледали внимателно въпроса за софтуера с отворен код и варианта за телефония през наличен IP адрес ( IP – Интернет протокол ). Експертите са дали препоръка щата да разгледа варианта за използване на софтуер с отворен код и телефонията през IP, като два варианта за намляване на разходите в администрацията. Предложените мерки са част от обширната инициатива California Performance Review ( Кратко представяне на Калифорния ), представена на 2-ри Август.

"Ако всички тези препоръки са осъществят, те се в състояние да спестят повече от 32 милиарда долара за следващите пет години", заявиха ръководителите на групата от инспектори в писмо придружаващо доклада до губернатора на щата Калифорния Арнолд Шварценегер.

Парите спестени при използването на двете технологии биха съставлявали малък дял от общата сума. Преминаването към телефонията през IP би намалила телефонната сметка на щата Калифорния средно между 20 и 75 милиона долара на година, се твърди в доклада. Докато за оценката от спестените пари от въвеждането на софтуер с отворен код в Калифорнийското управление съществуват много варианти, то авторите на доклада изказаха мнение, че двата пилотни проекта биха намалили разходите с по 300 хиляди долара всеки с използването на разработен софтуер.

В доклада се казва, че телефонията през IP адрес има свои конкурентноспособни черти, които биха подпомогнали развитието на щата. Основаната на Интернет телефония има много преимущества, като наличие на интегриран индентификационен номер, гъвкавост и широка база от инструменти за мрежови контрол, даващи възможност за следене в реално време на трафика. Отделите и агенциите обикновено използват широк диапазон от различни цифрови и аналогови мрежи и технологии от различни производители.

Като се допълва също така, че “Положителната страна в използването на софтуера с отворен код не е свързано само със спестяването на средства, но и с факта, че “Докато кода е все още отворен, той предлага гъвкавост на организациите да го модифицират според конкретните си нужди.... отвореният код може също така да осигури по – висока степен на сигурност в сравнение със софтуера със затворен код.

Не всички обаче биха се съгласили с това изявление. Проучване проведено изследователя на пазара IDC и финансиран от Майкрософт установи, че в четири от пет случая продуктите на софтуерния гигант са икономически по-изгодени отколкото продуктите на софтуера с отворен код.

Като част от препоръките на групата от 275 експерти начертани в доклада , е властите на щата Калифорния да създадат централизиран технологичен отдел с цел да привеждане в действие на информационната мрежа на щата . Събираните ресурси биха помогнали на щата да спести 24 милиона долара.news.com.com/California+urged+to+use+open+source%2C+VoIP/2100-7344_3-5309476.html?tag=nefd.top


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com