Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

БОЛ.БГ навърши 10 години (19-1-2004)

Известната и уважавана Интернет-компания е в бизнеса от 23.12.1993 г., макар че е съществувала под един или друг вид още от 1990 г., от времената на първите BBS-и в България. Иницаторите за създаването й и собственици на БОЛ.БГ - Димитър Ганчев и Вени Марковски са в основата на почти всички по-значими постижения в областта на Интернет в България. През 1993 г. двамата пионери регистрират в съдружие с фондация "ПИК" и Симеон Мутафчиев (последните двама вече не са съдружници) фирмата, която вече 7 години работи под регистрираната търговска марка "BOL.BG".

Исторически, BOL.BG е втората в България Интернет-компания и първата, регистрирана в София.

На станалия вече традиционен Новогодишен коктейл отново дойдоха представители на частния бизнес, държавните институции, бивши служители в БОЛ.БГ, депутати, министри, журналисти и много приятели.

Между над 250-е гости бяха лидерът на БСП Сергей Станишев, изпълнителният директор на фондация "Демокрация" Гроздан Караджов, членът на НИС на СДС Емануил Йорданов, шефовете на българския клон на Oracle, на "Съни компютри" Тихомир Цолов и на "Комтел България" Драгомир Цанков, собственикът на АПИС Васил Христович, председателят на българската софтуерна асоциация БАССКОМ Георги Шарков и членове на УС, сред които и Ник Рашев - един от приятелите на Ганчев и Марковски от началото на Интернета в България, лидерът на движение "Гергьовден" и общински съветник в гр. София Любен Дилов-син, собственикът на РА "Хайни" Константин Константинов, съдружникът в адв.къща О.Р.А.К. Георги Димитров, директорът в "Орбител" Атанас Шарков. Президентството бе представено от голяма група съветници, начело с глания секретар Красимир Стоянов. Освен депутати и служители, Народното събрание бе представено и от експерти в различните парламентарни комисии. Тези от министрите и техните заместници, които не бяха могли да дойдат, бяха изпратили своите експерти по PR и връзки с обществеността. Поздравления и извинения, че не могат да присъствaт изпратиха пионерът на Интернета у нас Даниел Калчев от Варна (в Североизточна България в момента зимната стихия е причинила сериозни сривове в транспортната система), депутатката Жени Живкова и някои от другите приятели на БОЛ.БГ, които се намираха в чужбина през този уикенд.

Присъстваха и голяма група представители на Националната служба за сигурност, Националната разузнавателна служба, Служба "Сигурност, военна полиция и ВКР", Националната служба за борба с организираната престъпност, Национална служба полиция, чиито имена по разбираеми причини са спестени.

Сред гостите бяха още и Илия Божинов, който подпомонга навлизането на Интернет в България чрез фирмата си "Микроком" и "Микроком интенешънъл" през 1990-1993 г., представители на KPMG, Микроинвест, Микрософт, М3 и много други компании.

Журналистическото воинство бе представено достойно с представители на електронните медии, всекидневниците и специализираните седмични компютърни издания. Присъстваше и Горица Белогушева - съавтор на книгата "Първите в Интернет", която описва развитието на Интернет в България и хвърля светлина както върху известни аспекти от дейността на БОЛ.БГ, така и на някои, които не са добили заслужаваща популярност, каквото е например подпомагането на незрящите хора в България със софтуер и безплатен достъп до Мрежата.

Със специално внимание се ползваше и световноизвестната астроложка Алена - Светлана Тилкова, чиито хороскопи в Portal.bg имат вече над 1 милион посетители.

В традиционното си слово за "Добре дошли" Вени Марковски пожела на себе си, на Димитър Ганчев и на всички останали да се съберат живи и здрави след още 10 години, след което двамата приканиха гостите да се почерпят както с обичайната еклерова торта, направена от 750 малки еклери, така и с изненадата - торта във формата на логото на BOL.BG - подарък от Мартин Петков и Виолета Йорданова, бивши служители в БОЛ.

До късно гостите на БОЛ.БГ се радваха на отличния кетъринг от "Мати'Д" и на качествените вина, осигурени от любимите изби на Интернет-компанията.

Снимки от събитието


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com