Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

Сертификационни изпити на Линукс Професионален Институт в цял свят достигнаха 100 000 (1-12-2005)

(Франкфурт, Германия - 16-ти ноември 2005г.)

Линукс Професионален Институт (ЛПИ),(www.lpi.org), най-голямата международна организация за Линукс-сертифициране обяви, че общият брой положени изпити достигна 100 000 и продължават да се увеличават в глобален мащаб.

Изтъкнати ИТ компании като IBM, Novell, SGI, NEC и други се присъединиха към поздравленията за ЛПИ по този повод.

"Само преди малко повече от година ние достигнахме 50 000 изпита, след едва четири години от съществуването ни като организация. Сега удвоихме това число", каза Jim Lacey, председател на борда на директорите на ЛПИ.

"Това показва нарастващата значимост и нужда от сертифициращ орган на Линукс-професионалистите за поддържане на интеграцията на Линукс-платформата в корпоративната среда. Нещо повече, това доказва, че ЛПИ недвусмислено увеличи своята репутация в индустриалните среди като световен лидер в предлагането на стандартизирано, независимо от производителите Линукс-сертифициране", добави г-н Lacey.

Г-н Lacey обърна внимание, че през февруари е обявен 75 000-ият изпит в световен мащаб, отбелязвайки второто важно събитие за тази една година.

Браншовите представите изпратиха своите поздравления, с което признаха приноса на ЛПИ към напредъка в Линукс-образованието и професионализма.

"Ние поздравяваме Линукс Професионален Институт за провеждането на 100 000 сертификационни изпита по Линукс в целия свят, каза Боб Бишоп, Председател и изпълнителен директор на SCI. "Това показва забележителен успех в развитието на Линукс-професионализма и образованието и ние, в SGI, признаваме важността от поддръжка на международен стандарт относно уменията и знанията по Линукс. Като отдавнашни спонсори и поддръжници на ЛПИ имаме удоволствието да сме част от това успешно постижение."

"Линукс-обучението и сертифициране са критични за откриването на квалифицирани Линукс-системни администратори и изграждане на силна и жизнена Линукс-екосистема", каза Джеф Смит, вицепрезидент (Линукс и отворен код Middleware, IBM.) "ЛПИ играе ключова роля чрез своето независимо от производители и търговци обучение и успехът на ЛПИ е видим с достигането на 100 000-ия изпит. IBM споносира и поддържа ЛПИ и Линукс-образованието по различни начини, като предлагане на комплект от ЛПИ-ръководства в developerWorks, за да подпомогне разработчиците да усвоят основите на Линукс и да се подготвят за своето ЛПИ-сертифициране."

Линукс Професионален Институт достигна бележито събитие в развитието на Линукс-уменията и знания.

"Успешното провеждане на 100 000 Линукс-сертификационни изпити в света показва нарастващата важност и значение на Линукс в корпоративните предприятия, правителството и малките и средни предприятия", каза Дан Вейткъс, вицепрезидент на отдел "Обучение" за Novell, Inc. "Като платинен спонсор и поддръжник на ЛПИ ние сме признателни за това, което ЛПИ допринесе за бранша в света с раждането на своите забележителни сертификационни програми."

"Това забележително постижение на Линукс Професионален Институт доказва важността на дистрибуционно-независимата професионална сертификация за Линукс.", споделя Chieko Takahashi, старши менажер на Линукс Промоционален Център - Computers Software Operation Unit, NEC.

"Бизнес предприятията по света трябва да могат да разчитат на сертификационен стандарт, който вярно да измерва Линукс уменията и знанията, но да не е обвързан с избора на Линукс дистрибуция." добави Takahashi.

"Ние от NEC, като дългогодишни поддръжници и спонсори на ЛПИ, се гордеем да бъдем част от развитието на този международен, отворен и професионален стандарт."

"Thomson Prometric желае да поднесе искрените си поздравления към Линукс Професионален Институт за постигането на този значителен успех," коментира Alex Gray, Изпълнителен директор на IT Client Services, Thomson Prometric.

"За нас е удоволствие на работим с ЛПИ, поддържайки тяхната уважавана програма чрез нашите международни изпитни центрове. Ние сме уверени, че това постижение ще бъде последвано и от още успехи на ЛПИ през идващите години."

ЛПИ предлага стандартизирана, международна и високо ценена програма за сертифициране нивото на професионална експертност в Линукс среда. Изпитите са създадени използвайки индустриално признати психометрични и акредитирани методики за разработване на тестове. Целта на тези методики е да се подсигури създаването на висококачествени изпитни материали с директна приложимост върху тестваните умения. Сертификационната програма на ЛПИ се предлага в цял свят, на седем различни езици и се поддържа от работодатели, разпространители и обучаващи центрове. Ниво 1 и Ниво 2 на сертифицирането (LPIC-1 и LPIC-2), отразяват успешното полагане на два изпита за всяко от нивата.

ЛПИ направи този анонс по време на LinuxWorld в Франкфурт, Германия, където той бе разпространен от представителите им - ЛПИ-Германия.

"Гордеем се да кажем, че нашите редици нарастват, в момент, в който за други, дистрибуционно-зависими сертификационни програми изглежда се свиват.", каза Reiner Brandt, президент на ЛПИ-Германия. "Вярваме че това е индикатор на международното ни признаване като действителен лидер в областта на дистрибуционно-неутрална и независима сертификация за Линукс професионалисти.", добави Brandt, той също така посочи, че значителен дял от сертификатите на ЛПИ са издадени в Европа, в особено в Германия, където има най-голям брой ЛПИ сертифицирани професионалисти в света, след Япония.

ЛПИ стартира през 1999 г. като общностна организация целяща да премахне пречките за усвояването на софтуера с отворен код и повишаване нивото на уменията в Линукс общността.

Оттогава досега ЛПИ е провел изпити в почти всички страни и си спечели поддръжката на разпространители, обучаващи организации, работодатели и правителства. ЛПИ поддържа мрежа от филиали на пет континента по света, включително Бразилия, България, Съединените Щати, Япония, Канада, Германия, Австралия, Китай, Франция, Великобритания и Южна Африка.

Линукс Професионален Институт разработва програми за професионално сертифициране на специалисти работещи с Линукс базирани операционни системи. Програмите на ЛПИ са дистрибуционно неутрални и независят от конкретни обучаващи организации. Основан като международна нестопанска организация през 1999г. от Линукс общността, ЛПИ разработва достъпна, международно призната сертификационна програма, коята заслужи респекта на издатели, работодатели и системни администратори. В дейноста на ЛПИ се включват стотици доброволци и професионалисти по целият свят с различни области на интереси. Институтът насърчава активното обществено участие чрез пощенските си списъци и уеб сайтът www.lpi.org. Сертификационните нива на програмата на ЛПИ са достъпни глобално, чрез тест центовете на Pearson VUE и Prometric.

Основни (platinum) финансови спонсори на ЛПИ са IBM, Linux Journal, Linux Magazine, Maxspeed, Novell, SGI и TurboLinux. Hewlett-Packard и IDG са "златни" спонсор


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com