Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

БОЛ.БГ и Интернет общество отпразнуваха рождените си дни (8-1-2006)

БОЛ.БГ и Интернет общество отбелязаха заедно рождените си дни.

Вижте повече информация за Интернет общество.

Известната и уважавана Интернет-компания БОЛ.БГ е в бизнеса от 23.12.1993 г., макар че е съществувала под един или друг вид още от 1990 г., от времената на първите BBS-и в България. Иницаторите за създаването й и собственици на БОЛ.БГ - Димитър Ганчев и Вени Марковски са в основата на почти всички по-значими постижения в областта на Интернет в България. През 1993 г. двамата пионери регистрират в съдружие с фондация "ПИК" и Симеон Мутафчиев (последните двама вече не са съдружници) фирмата, която вече 8 години работи под регистрираната търговска марка "BOL.BG".

Исторически, BOL.BG е втората в България Интернет-компания и първата, регистрирана в София.

На станалия вече традиционен Новогодишен коктейл отново дойдоха представители на частния бизнес, държавните институции, бивши служители в БОЛ.БГ, депутати, министри, журналисти и много приятели.

Между над 250-е гости бяха министър-председателят на Република България и лидер на БСП Сергей Станишев (член на "Интернет общество" от 2001 г.), председателят на Държавната агенция за ИТ и съобщения Пламен Вачков (член на Интернет общество от 1999 г.), придружен от заместниците си Стойчко Стойков и Тошо Недялков; шефът на ПРООН за България Нийл Буне; зам.-министърът на здравеопазването д-р Емил Райнов; депутатът от ДСБ Иван Н. Иванов (член на ISOC от 2001 г.) и от СДС Любен Дилов-син, началникът на кабинета на вице-премиера Калфин - Веселин Вълчев. Президентството бе представено от голяма група съветници, начело с глания секретар Красимир Стоянов, председателя на правния съвет Борис Велчев и секретаря за връзки с неправителствените организации Андрей Бунджулов. На коктейла дойдоха и шефовете на Интернет-операторите "Орбител" - Николай Горчилов, "СпектърНет" - Теодор Захов и "България онлайн" - Николай Бадински; феновете на отворения код д-р Стойчо Кацаров (бивш депутат), Йовко Ламбрев, Стоян Мишинев, Георги Николов, Найден Николов и др.; Станислава Армутлиева - шеф на Вирджиния рекърдс и на Аоциацията на музикалните продуценти; шефът на лабораторията за компютърна вирусология проф. Евгени Николов; човекът, създал първите BBS-и в България Илия Божинов; шефовете на "Съни компютри" Тихомир Цолов и на "Комтел България" Драгомир Цанков, собственикът на АПИС Васил Христович, собственикът на РА "Хайни" Константин Константинов, съдружникът в адв.къща О.Р.А.К. Георги Димитров; Бисер Панов и Людмил Стойчев; шефът на "Меада" Спас Рангелов; собственикът на "Омнител" Симеон Ангелов, бившият министър на икономиката Милко Ковачев. Сред гостите се открояваха и Нина и Чавдар Селвелиеви, Лазар Порязов, д-р Кръстю Мирски, Специално за случая от Афганистан бе пристигнал и Красимир Беневски от ПРООН. Сред гостите бяха също така Христо Трайков, Николай Герасимов и Румен Трифонов от Координационния център за ИКУТ към Министерския съвет, писателите Марко Ганчев и Ганчо Ганчев, водещият Игор Марковски, представители на органите на реда, следствието, съда и прокуратурата; съвет за ИТ

Журналистическото воинство бе представено достойно с представители на електронните медии, всекидневниците и специализираните седмични компютърни издания. Сред тях бяха Васил Чобанов (радио "Нова Европа"), Калин Манолов, Пепа Витанова, Велислава Дърева и др.

Както всяка друга година, тук беше и световноизвестната астроложка Алена - Светлана Тилкова, чиито хороскопи в Portal.bg имат вече над 1 милион посетители.

Традиционното слово за "Добре дошли" бе произнесено от Вени Марковски, който обясни кои и защо са поканени на тазгодишния коктейл. След него Димитър Ганчев отправи горещите си благодарности към всички служители на известната Интернет-компания за всеотдайния им труд в полза на хилядите потребители на БОЛ.БГ.

След словата остана време гостите да се почерпят с обичайната еклерова торта, направена от 900 малки еклери.

До късно гостите на БОЛ.БГ и "Интернет общество" се радваха на отличния кетъринг от "Мати Д" и на качествените вина, осигурени от любимите изби на Интернет-пионерите Марковски и Ганчев.

Снимки от тазгодишния коктейл можете да видите тук.


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com