Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

Електронното правителство в България – предизвикателства и перспективи (20-2-2006)

На 22 и 23 февруари 2006 г. в хотел Шератон ще се проведе седмата национална конференция “Електронното правителство в България – предизвикателства и перспективи”.

Конференцията се организира от IDG България, съвместно с Министерство на държавната администрация и административната реформа, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, Националното сдружение на общините в Република България, Фондация за реформа в местното самоуправление и Програмата на ООН за развитие.

Целта е да се направи преглед на постигнатото в областта на електронното управление на ниво централна и местна власт, да се споделят добрите практики и възможностите за мултиплицирането им, да се очертаят предстоящите задачи за успешното реализиране на изискванията на Европейския съюз в тази област.

Повече от 350 представители на министерства и агенции, общински и областни администрации, ИKТ фирми се регистрираха за участие в мероприятието.

Седмата национална конференция “Електронното правителство в България – предизвикателства и перспективи” ще бъде официално открита от г-н Николай Василев, министър на държавната администрация и административната реформа и г-н Пламен Вачков, председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения.

Стратегиите и политиките за изграждане на електронно правителство в България, правната рамка и организационните промени, състоянието и развитието на информационната и телекомуникационна инфраструктура за електронните услуги у нас ще са обект на презентациите по време на конференцията. Ще бъдат представени добри практики в органите на централната и местната власт в сферата на информационните и комуникационни технологии. Специално внимание ще бъде отделено на електронните услуги – какво е състоянието им и какво предстои.

За първи път по време на седмата национална конференция “Електронното правителство в България – предизвiкателства и перспективи” ще бъдат представени резултатите от национални проучвания, проведени през януари 2006 г. от IDG България и социологическа агенция Alpha Research, за готовността на гражданите и бизнеса да ползват електронни услуги.

Специалено внимание по време на конференцията ще бъде отделено на взаимодействието между централната и местната власт за изграждането на действащо електронно правителство. Ще бъдат представени добри практики за сътрудничество на местно ниво с оглед предоставяне на електронни услуги. Обект на дискусия ще са проблемите и предизвикателствата пред е-взаимодействието между институциите.

Сред лекторите на мероприятието са: г-н Цветан Нанов, областен управител, област Габрово; Неделчо Неделчев, съветник на министъра на държавната администрация и административната реформа, Детелина Николова, зам. председател на УС на НСОРБ и кмет на община гр. Добрич, Иван Сариев, ИТ съветник на министъра на финансите, Крум Гърков, ИТ директор, НАП, Красимир Попов, директор дирекция“ Европейски фондове, международни програми и проекти”, МТСП, Марин Калчев, ИТ директор, НОИ, Венцислав Христов, ГД ГРАО, МРРБ, Тихомир Лазаров, зам. кмет, община Тетевен, Павел Александорв, зам.кмет община Свищов, и др.

Съвременни технoлогични решения за електронно управление ще демонстрират водещи компании в света на информационните и комуникационни технологии като АПИС, Банксервиз, Hewlett-Packard България, Давид Холдинг, Инфонотари, Информационно обслужване, Контракс, НДБ, Siemens Business Services/ SAP България, Софтуерна група Акстър към Техническия университет, Телелинк,ТехПринт, Технологика.

Материалът е препечатан от: IDG Bulgaria


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com