Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

Предложение за партньорство (10-4-2007)

До българските неправителствени организации

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПАРТНЬОРСТВО


Уважаеми колеги,

На 11 май 2007 г. Съветът за електронни медии ще избере нов генерален директор на Българското национално радио. Кандидатирам се за този пост, защото вярвам, че ще мога успешно да ръководя Българското национално радио през следващите три години на базата на 20-годишния ми професионален опит в областта на журналистиката.

Имам и идея, за осъществяването на която ви предлагам да работим заедно. Затова в основата на моята концепция е залегнало превръщането на БНР до 2012 г. в първия национален радиомултиплекс. Цифровото разпространение позволява едновременното излъчване на до 8 програми на една честота. Затова през следващите три годиин БНР ще инвестира в производството и разпорстранението на пакет от 5 програми с разнообразен профил: информационно-политическа, културно-образователна, музикална, младежка и регионална. Това ще осигури на БНР ролята на лидер в социалния, политическия и културен дебат на България. В същото време ще е и първа стъпка към изпълнението на препоръка № 9 от 2003 г. на Комитета на министрите на Европейския съюз, която призовава правителствата на страните-членки „да гарантират плурализъм на услугите за радио и телевизонно разпръскване и достъп на обществото до по-голям избор и многообразие от качествени програми”.

Създаването на нови програми и особено на цифрова преносна мрежа изисква време. Непосредствено след встъпването ми в длъжност БНР ще стартира нова програмна линия под името „Променяща се България”. Темите, които ще се дискутират в „Променяща се България”, ще третират актуални аспекти на европейското членство на България, на икономиката, политиката, образованието, здравеопазването, върховенството на закона, гражданското общество, „преработването” на миналото, религиозната търпимост, етническата толерантност, и т.н.

За да бъде участието на гражданските организации в този дебат пълноценно, ще поканя изявени ваши експерти за членове на експертните съвети, които ще бъдат създадени към редакциите на БНР, включени в проекта. Председателите на тези експертни съвети ще са членове и на Обществения съвет на БНР, структуриран като посредник между разнообразни позиции и групи в социално-политическия живот на България.

Всички заедно ще сме част от Гражданската инициатива за промяна, която ще бъде постоянно действащ заседателен орган. Инициативата ще открои нуждата от модернизация на българското общество, и ще се опита да направи публичен и прозрачен този процес. С Обществения съвет и с по- широкия формат на Гражданската инициатива за промяна, националното радио ще изиграе ролята на интелектуален център за изработване на модерната европейска визия на България.

Това са част от идеите в концепцията ми за за развитието на БНР като обществена медия, резюме от която ще публикувам след Великден. Концепцията е с отворен код - очаквам вашите идеи, мнения, и предложения, за да я „допиша”.

За да гарантира бъдещето си, българското общество се нуждае от пространство за нормално общуване, в което за всичко може да се говори и всяка гледна точка може да бъде споделена.Няма друго по-подхоящо такова пространство от националния радиоефир.

Подкрепете моята кандидатура, за да работим заедно за огражданяването на България. Няма кой друг да свърши тази работа вместо нас.Калин Манолов
Журналист
Кандидат за генерален директор на БНР


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com