Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

Европейска инвестиция в БОЛ.БГ (20-1-2007)

Европейският инвестиционен фонд CEE GROWTH LUXEMBOURG SICAR S.C.A. осъществи значителна инвестиция в Интернет-компанията БОЛ.БГ.

Инвестицията отразява разширяващата се дейност на фонда в Централна и Източна Европа. Тя е резултат от задълбочено изследване на пазара, влиянието и възможностите за развитие на Интернет операторите в страната.

Представителят на CEE GROWTH Дамян Менцей каза "В плановете ни влиза разширяване на дейността чрез по-нататъшно изграждане на оптичната кабелна мрежа, подобряване на съществуващата ЛАН мрежа за достъп до Интернет, предлагане на нови услуги като телефония (VoIP), Интернет телевизия (IPtv), видео по поръчка (VoD) и др. Ще обърнем специално внимание на двата различни сегмента потребители - бизнес и граждани."

"БОЛ.БГ става част от семейството на европейските компании, в които фондът е инвестирал и имаме намерение да бъдем сред най-добрите му инвестиции. Една от първите ни задачи сега е разширяването на екипа. Ще потърсим хора не само от бранша, но и такива, които са просто добри специалисти в областта на маркетинга, продажбите, техническата част. Развитието на уеб дизайна, хостинга, регистрацията на домейни изисква също така наемането на програмисти, системни администратори и др. Възможностите, които ще предоставим на хората ни, са съгласно най-добрите практики в областта на информационните технологии в ЕС и САЩ. Целта е не само да вземем най-добрите хора, но да им дадем поле за изява.", споделя Димитър Ганчев, управител на дружеството.

"За нас това е естественият ход на нещата", каза Вени Марковски - акционер в компанията. "Всеки, който познава историята ни, знае, че винаги сме правили нещата едно по едно. Време беше да помислим как да се развиваме в новите условия. Европейското членство изисква европейски инвестиции. Хубаво е не само за нас, а и за България, че 2007-ма започва по такъв обещаващ начин."

Компанията предвижда изкупуване на други доставчици – на 100 % или установяване на партньорства, както и развиване на собствена мрежа. Фирмата ще налага своите високи стандарти с цел предоставяне правото на избор на крайните потребители. В близките 24 месеца ще бъдат изградени мрежи във всеки квартал в София с високоскоростна оптична мрежа, която ще е оптимално изградена, за да задоволи нуждите на всеки потребител.

Понастоящем БОЛ.БГ разполага с оптична/кабелна мрежа, покриваща значителна част от столицата. Компанията предлага достъп до Интернет и MAN свързаност със скорости до 1000 Мегабита/сек. Клиентите варират от обикновени потребители до големи фирми, организации, ведомства и други интернет доставчици. В края на 2006 г. БОЛ.БГ подписа договор с Premium Digital за легална дистрибуция на филми чрез Интернет по технологията video on demand (VoD) и по този начин стана първият оператор в България, предлагащ четворна услуга през един и същ кабел: Интернет, телефон, цифрова телевизия и видео по поръчка.

БОЛ.БГ е създадена от Вени Марковски и Димитър Ганчев през 1993 г. като КИТ-ООД - втората в историята на България Интернет-фирма. Името БОЛ.БГ (запазена марка на КИТ-ООД) се появява преди 10 години, след раздяла с част от сътрудниците в първоначалната фирма и отделянето на двамата Интернет-пионери в самостоятелно дружество. С над 50 души служители, 12 офиса в столицата, фирмата е сред водещите Интернет-оператори.

Фондът CEE GROWTH LUXEMBOURG SICAR S.C.A. е регистриран в Люксембург, разполага с 40 млн. евро за инвестиции, които осъществява в България, Сърбия, Черна гора, Хърватия, Босна и Херцеговина, Румъния, Турция и Украйна. Фондът се управлява от словенски мениджъри, работили със стотици компании в Европа.


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com