Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

24 часа.bg става портал за информация (31-3-2009)

От 30 март с летящ старт тръгва обновеният интернет сайт на вестник "24 часа". От понеделник можете да четете познатия вестник с напълно различен дизайн на www.24chasa.bg. Разчупената визия, бързото и лесно ориентиране в рубриките, непрекъсната възможност за обратна връзка в реално време и постоянното актуализиране са основните предимства на "24 часа" онлайн.

Очаква ви пълното съдържание на вестника и неговите приложения плюс много нови неща - фотогалерии, аудио и видео, анкети, акции - и всичко това напълно безплатно.

Екипът на онлайн редакцията ще следи за вас на живо горещите събития на деня от спорта, политиката, бизнеса, лайфстайл, интернет, новите технологии и много други от страната и света. Специалната рубрика "Само в"24 часа" ще ви запознае с най-уникалните публикации на печатното издание.

За първи път на едно място се събира цялата информация на вестника от централното и от регионалните издания - от Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора.

Станимир Въгленов: "Ще пускаме новини през пет минути. Сайтът ще бъде рекламен лидер,както и хартиеният вестник"

- Станимире, с какво новият сайт на "24 часа" ще е различен от сегашния?
- Там ще бъде вече не просто съдържанието на печатното издание, а цялата интересна информация, която се случва през текущото денонощие. Подчертавам - напълно безплатно! На 30 март читателите ще намерят на адрес www.24chasa.bg не просто изданието "24 часа", а информационна агенция с това име. Екип от онлайн журналисти ще "лови" всичко важно, което се случва преди отпечатването на вестника, както и след редакционното му приключване. Когато има интересни събития, ще публикуваме на всеки пет минути, а ако е необходимо - и още по-бързо. Тоест вестникът се превръща в информационна агенция.
- Очакваш ли "24 часа"да стане лидер и онлайн?
- Да, и това е съвсем логично - съдържанието на този вестник е не само интересно, но и уникално - такова няма в момента в интернет. Ако към този факт прибавим и новините в реално време, той много бързо ще стане любимо място на мнозина както за информиране, така и за развлечение - с много забавни истории, интервюта с известни личности, богат снимков материал, видео...Всичко, което един модерен сайт трябва да има.
- Но и конкуренцията в интернет вече не е малка, има и други добре направени сайтове.
- Така е, но българският интернет куца откъм съдържание. Все още трудно може да се намери качествена журналистика, достоверно описани събития, които в същото време да разказват интересни истории. А именно за такива истории има жажда в българското онлайн пространство.
- Колко време ще трябва на "24 часа" да стане новинарски портал лидер?
- Според мен година- две. Съдя от статистиките, според които към момента водещият сайт на вестник има около 60 000 уникални посещения на ден. Другият след него в класацията е с 26 000 уникални посещения. А към момента дори старият сайт на "24 часа", който не е атрактивен, не е модерен и съдържа само отчасти материалите от печатния вестник, има над 20 000 уникални посещения всеки ден. Сигурен съм, че още в първия месец на старта на новия сайтът на "24 часа" той ще оспорва втората позиция в класацията, а до една година - и първото място.
- Защо броят на посетителите е важен за един сайт?
- Защото от броя им рекламодателите преценят дали да рекламират там, дали това ще има ефект за техните продажби, за популярността на марката им. И към момента в стария сайт на "24 часа" има реклами, които носят приходи. Очаквам със старта на новия информационен портал броят им, съответно приходите да се увеличат значително. Сигурен съм, че сайтът има потенциал да стане рекламен лидер, също като печатното издание.
- Не е ли моментът неподходящ за старт предвид икономическата криза?
- В такива периоди хората винаги търсят повече информация, и то възможно най-качествена и достоверна. Те се ориентират и към по-евтини, а по възможност и безплатни продукти - а сайтът е точно такъв. Действително кризата принуждава рекламодателите да свиват разходите си, включително в реклама, но от друга страна, те я пренасочват към места с по-ниски рекламни тарифи, отколкото в традиционните медии - а интернет в момента е най-евтиният и достъпен рекламоносител. Така че ситуацията е по-скоро благоприятна.
- Преди 6 месеца ти излезе от редакцията на "24 часа", където беше разследващ журналист 12 години, и премина във Вестникарска група България. Защо го направи?
- От ВГБ ми направиха предложение, за което се подготвях отдавна, без да знам дали изобщо някога ще имам такава възможност. Исках да остана в журналистиката и в същото време да работя с нови технологии - нещо, което ми е интересно в последните десет години. Убеден съм, че бъдещето, включително на медиите, е в новите технологии, в интернет. Всеки, който е в бранша, разбира, че нещата вървят в тази посока. Проблемът досега беше, че възвръщаемостта на инвестициите от интернет е трудна, освен ако не направиш удар в Силициевата долина в Калифорния например. Но това се променя, вече има достатъчно механизми, които да привлекат рекламодателите, включително в България. Интернет пазарът тук е сравнително слаб, но пък расте в изключителни темпове. Искаме да бъдем част от този растеж.
- Отделът, за който отговаряте - "Информационни и онлайн услуги" на ВГБ, осигурява и услугата Newsmobile - възможността да четеш електронните вестници "24 часа" и "Труд" на мобилния си телефон. Как върви този проект?
- Проектът се развива добре и вече хиляди хора четат двата вестника на телефоните си. Освен това е рентабилен от самото начало, което доказва, че има механизми, при които интернет технологиите са рентабилни. И занапред нашият отдел ще осигурява качествена услуга както за WAP порталите на "24 часа" и "Труд", така и за новите им интернет сайтове.


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com