Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

Хакнаха делото "Алексей" (19-2-2010)

"Спрете да говорите, системата гръмна, някой я хакна! Не мога нищо да записвам, извикайте специалист". С тези думи и ужасно притеснена, секретарката по делото на Алексей Петров прекъсна заседанието точно когато страстите бяха достигнали своя връх. Съдийският състав изпадна в паника, а прокурорите и адвокатите се хванаха за главите. "3 часа говорене и нищо записано, какво ще правим сега", започнаха да се питат един друг обвинители и защитници. Дори съсредоточеният във воденето на записки бивш съветник в ДАНС вдигна глава и започна да разпитва какво точно става. "Хакнаха ги, сега всичко ще почне отначало", прошепна доволен един от арестантите. Минути след срива в системата в залата се появи компютърен специалист, който успя за 20 минути да отстрани повредата. Записите на прокурорите и адвокатите се появиха и процесът продължи.

Мярката за задържане на Алексей Петров безспорно бе най-интересният процес в Съдебната палата вчера. Охранителите в Темида се подготвяха за нея от ранни зори. Минути преди 9 часа сутринта те вече бяха заградили с червени въженца като на ВИП партитата пространството около вратата на зала 2. "Това е VIP-а на Маргените, тук и на тяхната банда гледаха мерките", похвали се един от полицаите. "Каква банда, с този цирк тук групата на Алексей е истинска трупа", побърза да коментира друг от униформените.

Алексей Петров и компания бяха докарани от ареста на Националното следствие час преди заседанието на съда. За разлика от първия път групата бе вкарана направо в залата за мерките, а не в конвойната. Веднага щом седна на скамейката, Алексей Петров извади лист и химикалка и се подготви в удобна поза, за да си води записки, както първия път. Лекото забавяне на съда обаче го изнерви и той започна нервно да потропва с крак. А непуснатите климатици в залата го изпотиха и тънки вадички започнаха да се стичат по челото му.

След като влезе съдебният състав, стана ясно, че прокуратурата е представила нови доказателства. Те включват разпит на още 18 свидетели, между които Маргарит Тодоров, шеф на "Домейн Бояр". В показанията си той твърди, че Алексей го извикал в офис. "Петров бе на едно бюро, а двама с пушки стояха отстрани", разказал шефът на "Домейн Бояр". Прокурорите извадиха и справка на НАП за данъците на Петров с гриф "Секретно". Въз основа на нея прокурорът поиска делото да се гледа при закрити врата. Адвокатите на арестантите обаче контрираха, че ако процесът се засекрети, това ще ги направи неравноправни, тъй като изпълнителната власт избирателно съобщава данни от разследването. Защитниците заявиха още, че справката от НАП не може да бъде използвана като доказателство. След като бяха представени новите доказателства, магистратите дадоха три часа почивка, за да могат адвокати и арестанти да се запознаят с документите. В тях е записано, че "на 23 ноември 1998 година е оказано насилие над свидетеля Георги Цветанов с цел имотна облага на Алексей Петров". Защитникът на Петров обаче контрира, че натиск е оказван, след като вече имуществото е било прехвърлено. Веднага след това прокурорката по делото обясни, че "Лев корпорация" е дружеството, което е плащало пари за консултантски услуги на Петров, като за това обаче ДДС-то е спестено. "Данъците му през всички тези години обаче са платени", веднага отговори адвокатът му Ина Лулчева. След като защитниците се опитаха да оборят тезите на прокуратурата, съдът даде думата и на арестантите. Всеки от тях поиска промяна на мярката с твърдението, "че няма нищо общо с тази престъпна група". След 10-часово заседание, до 19 часа вчера решение дали Петров и компания да останат в ареста още нямаше.

От Pressboard.info, 19 февруари 2010


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com