Търси: в
portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV


Намери новина:  
подробно търсене | Новините от последната седмица


   

Поредна далавера на издателите на софтуер с МВР и ГДБОП (25-1-2011)

Публикуваме официалното съобщение от BSA – България, 21 Януари 2011 г., свалено от Pressboard.>pressboard.info/pressrelease/62778>Pressboard. Текстът е цитиран едно към едно.

Според нас е пълна подигравка държавата да предоставя свои служители, за които плаща целият български народ, които да се "борят" с "пиратите". В нормалните страни т.нар. носители на авторски права си търсят правата чрез съда, по общия граждански ред, но у нас те предпочитат държавата да свърши цялата работа, а те само да оберат парите на "пиратите".


"Служители на ГДБОП разкриха и предотвратиха извършването на престъпления срещу интелектуалната собственост

На 20 януари т. г. служители на Сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" на ГДБОП, съвместно с Националната агенция по приходите, Патентното ведомство, столичното Четвърто РУП и представители на Сдружението на издателите на бизнес софтуер/СИБС (The Business Software Alliance/BSA), извършиха специализирана полицейска проверка в офиса на дружество в София, осъществяващо електронна търговия с разнообразни стоки посредством Интернет.

В допълнение към извършеното претърсване и изземване на стоки, носещи знаци на регистрирани световноизвестни търговски марки, в хода на операцията са проверени и притежаваните от фирмата компютърни системи. Установено е, че върху над 30 компютърни конфигурации и сървъри в офиса на дружеството, са инсталирани нелицензирани копия на компютърни програми, правата върху които се притежават от компании членки на СИБС, за които фирмата не е предоставила необходимите доказателства, удостоверяващи тяхното законосъобразно придобиване и използване. Компютърните конфигурации и сървъри са иззети като доказателство по образуваното досъдебно наказателно производство по чл. 172а и чл. 172б от Наказателния кодекс на Р България.

По данни на МВР, тази поредна проверка на ГДБОП за ограничаване на престъпните посегателства срещу обекти на интелектуалната собственост, е проведена в изпълнение на Стратегията на МВР и Плана за действие, приет от Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата на Р България.

Операцията също така е и в синхрон с продължаващата вече няколко години инициатива на СИБС "Сериозният бизнес работи с лицензиран софтуер... А вие?", акцент в която е въвеждането на система за ефективно управление на софтуерните активи и ограничаване рисковете от използването на нелицензирани компютърни програми сред представителите на местния бизнес у нас.

Сдружението на издателите на бизнес софтуер / СИБС (The Business Software Alliance/ BSA) е международна нестопанска организация, посветила своите усилия на създаването на безопасна и законна онлайн среда. Сдружението представлява на международния пазар и пред съответните правителствени органи и организации световната софтуерна индустрия и партниращите й хардуерни производители. Членовете на Сдружението са компании, които развиват своята дейност в най-динамичния икономически сектор в световен мащаб. В рамките на своите програми СИБС насърчава технологичните иновации чрез своите образователни и обществени инициативи, свързани със закрилата на авторското право, сигурността на кибер пространството и електронната търговия. Членове на СИБС са както световни софтуерни гиганти като Адоби, Алтиум, Апъл, Аутодеск, Бентли Систъмс, Ембаркадеро, Корел, Куарк, Майкрософт, МатУъркс, Минджет, СайбърЛинк, Саймантек, СиЕнСи, Сименс, Текла, ТелеАтлас, Фаматек, така и българските софтуерни издатели и разпространители БиЕмДжи, ДиТра и Майкрософт България."


(CC) Тези статии (но само тези, които са собствено производство на Portal.bg или са от други сайтове със същия лиценз) могат да се използват при условията на Криейтив комънс. Прочетете лиценза за повече информация.

За нас | Реклами | Интернет - новини | Статии | Архив

Към главната страница


   

portal.bg | поща @portal.bg | ОБЯВИ | българо-английски онлайн речник | форуми | IPTV
Copyright
Disclaimer
за контакти
eXTReMe Tracker
veni.com
mitko.com